Elena van Doorn
Elena van Doorn Entertainment 23 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

‘Stopcontacten-Karin’ ziet af van rechtszaak RTL

Help, Mijn Man is Klusser-deelnemer Karin de Jongh wil het liefst dat het hele onderwerp in de vergetelheid raakt. „Hoe minder aandacht, hoe beter.” De deelneemster, beter bekend als ‘stopcontacten-Karin’ of klusheks, ziet af van het kort geding tegen het klusprogramma van RTL en Blue Circle.

De Jongh spande een rechtszaak aan, nadat zij had geclaimd dat het programma met de beelden zou hebben geknoeid. Door de montage zou het lijken alsof zij niet blij zou zijn geweest met de verbouwing van de keuken. Zo vond zij de vriezer te klein en vroeg zij zich af: „Waar zijn mijn stopcontacten?” Dit leidde tot hilariteit, maar ook tot afkeuring van socialmediagebruikers.

Eenzijdig beeld

De drie partijen hebben naar de beelden gekeken en geconstateerd dat het probleem niet bij de montage lag. Nadine van Harten, Jurist Legal Affairs van RTL: „We hebben geconcludeerd dat de beelden een waarheidsgetrouw beeld geven van wat er is geschoten. Op social media is vervolgens een eenzijdig beeld ontstaan, maar als RTL hebben wij daarin niets verkeerd gedaan.”

Lees ook: #HMMIK: Vrouw zeer ontevreden met nieuwe keuken

Wel is besloten dat RTL de beelden niet meer uitzendt. Ook online is het fragment van ‘ondankbare Karin’ niet meer terug te vinden. Volgens de advocaat van De Jong, Bas Eblé, is zijn cliënt erg aangedaan door de reacties op haar tv-optreden. „Zij is zeer aangedaan door alle krankzinnige reacties. Ze wil nu rust en zal dat ook krijgen. Ze heeft het wel gehad.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Stopcontacten-Karin’ ziet af van rechtszaak RTL
Sluiten