Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 3 dec 2015 / 12:57 uur

‘Stopcontact-Karin’ sleept RTL voor de rechter

Karin de Jongh uit Roosendaal, de dame die bekend werd door in het programma Help, mijn man is klusser nogal teleurgesteld te reageren op haar nieuwe keuken, sleept RTL en producent Blue Circle voor de rechter. De 28-jarige moeder vindt dat er misbruik is gemaakt van de originele opnamen en heeft daar slapeloze nachten van. Ook zou ze worden getreiterd.

Keuken

In april vorig jaar zagen 1,5 miljoen mensen hoe De Jongh nogal ontevreden reageerde op haar door het programma geschonken, nieuwe keuken. Ze vond dat ze te weinig werkblad had ten opzichte van haar vorige aanrechtblad en bovendien miste ze haar stopcontacten.

„Niet de keuken was het probleem, maar de vloer en de badkamer”, zegt De Jongh donderdag in een interview met BN De Stem. „Ik heb dat vooraf wel tien keer tegen ze gezegd, maar dat is er allemaal uitgeknipt. De keuken is er zomaar uitgegooid, terwijl dat niet eens nodig was! Ze hebben er vervolgens alles aan gedaan om mij zo negatief mogelijk af te schilderen. En ze wisten heel goed waar ze mee bezig waren.”

Pesten

Op internet werd de jonge moeder daarna het mikpunt van pesterijen. Ook op straat werd ze nageroepen. Ze werd bekend als ‘die ontevreden klusvrouw’. En nog laat de uitzending haar niet los. „Ik word voortdurend gepest en uitgemaakt voor zieke leugenaar. Er is zelfs een valse melding van kindermishandeling gedaan. Dat is zeer kwetsend, want ik heb zelf psychische problemen opgelopen door een moeilijke jeugd", aldus De Jongh.

Omdat RTL de uitzending nog tien jaar mag herhalen, wil De Jongh nu graag redden wat er te redden valt. Zo wil ze dat producent Blue Circle de originele beelden opnieuw monteert. Daarin is ze namelijk niet te zien als de persoon die ze werkelijk is.

Rechter

„Wat ik RTL zeer kwalijk neem, is dat de programmamakers op de hoogte waren van het feit dat ik lijd onder een posttraumatisch stresssyndroom. Nu zegt RTL dat ik hierover heb gezwegen, maar dat is dus niet waar. Ik heb het tijdens het intakegesprek in augustus vorig jaar al verteld. Er is willens en wetens misbruik van mij gemaakt met allemaal nare gevolgen voor mij en mijn gezin."

Op YouTube is het filmpje niet meer te zien, maar in dit fragment van RTL Late Night komt de scene tussen presentator John Williams en de gedupeerde De Jongh ook aan bod:

https://www.youtube.com/watch?v=cZ44ZXM3jPc

Zowel RTL als Blue Circel wilden donderdag niet inhoudelijk op het bericht reageren. In BN De Stem liet een woordvoerster van RTL weten: „Wij wisten nergens van, omdat er nooit een dagvaarding bij ons is aangekomen. Daarom weten wij niet precies wat ons wordt verweten en hoe wij daarop moeten reageren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Stopcontact-Karin’ sleept RTL voor de rechter
Sluiten