Jordy Kruse
Jordy Kruse Entertainment 17 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Star Wars breekt records op openingsdag

Het zijn mooie tijden voor de Nederlandse bioscopen. De nieuwe Star Wars-film is ongekend populair. Bij Pathé en JT Bioscopen heeft de massale toestroom van Star Wars-fans geleid tot de beste openingsdag van een film ooit.

Op de eerste dag zagen maar liefst 45.000 mensen de film bij een Pathé-bioscoop. Bij JT Bioscopen, een kleinere keten, zagen 9100 mensen de film op de eerste dag. Daarmee werd het vorige record, dat overigens nog maar net was gevestigd, van de James Bond-film Spectre verbroken.Het record stond bij Pathé al wat langer, want dat stond op naam van Harry Potter and The Deathly Hallows – Part 2. In 2011 bezochten 31.000 mensen deze film op de eerste dag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Star Wars breekt records op openingsdag
Sluiten