Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 8 dec 2015
Leestijd: 2 minuten

Saint West is verboden in Nieuw Zeeland

Waar velen hun geld hadden gezet op South of misschien wel East West, heeft de jongste telg van Kim en Kanye West-Kardashian de naam Saint meegekregen. Een naam die, net als die van zijn zus North West twee jaar geleden, een hoop stof doet opwaaien.

En dat is niet zo gek, want ‘Heilige’ is natuurlijk ook niet bepaald een standaard naam voor een kind. Sterker nog, als Kim en Kanye in New Zeeland hadden gewoond dan was de naam Saint niet eens goedgekeurd door de burgerlijke stand. Het land hanteert volgens de krant New Zealand Herald een lijst met niet aanvaardbare namen en Saint prijkt daar, net als bijvoorbeeld Messiah, Christ, Bishop en Lucifer, op. Namen die een rang of titel vertegenwoordigen mogen simpelweg niet.

Waarom het beroemde glamourkoppel hun pupil de naam Saint heeft gegeven, is officieel nog niet bekend. Maar insiders weten zeker dat de naam een verwijzing is naar de manier waarop Kim zwanger is geworden. Dat ging namelijk niet zonder slag of stoot en toen het dus uiteindelijk wel lukte, kon dat niet anders dan een teken ‘van boven’ zijn.

Anderen denken overigens dat vader Kanye de doorslag heeft gegeven. Zijn grootheidswaanzin leidde eerder tot een album met de naam Yeezus en de song I am God.

Het web loopt inmiddels over van grapjes over Saint en zijn bijzondere naam. Zo vinden mensen het opmerkelijk dat Saint Saint heet, aangezien de ex-vriend van Kim gebasketbald heeft voor club The Saints. Het zal zijn ouders hoogstwaarschijnlijk worst zijn. Zij hebben, zoals zo vaak, het wereldnieuws weer op zijn kop weten te zetten door het plaatsen van één simpele post op Instagram. Het kiekje – met vier emoji’s die duidelijk het gezin West-Kardashian moeten voorstellen – kreeg binnen een paar uur al 1 miljoen likes. De naam Saint West heeft op google inmiddels al meer dan 2 miljoen hits.

Dat had het stel waarschijnlijk niet gehaald met een Paul of Thomas West…

via GIPHY

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Saint West is verboden in Nieuw Zeeland
Sluiten