Sophie Moerman
Sophie Moerman Entertainment 17 dec 2015
Leestijd: 2 minuten

Moore in brief aan Trump: ‘We zijn allemaal moslims’

De kritiek op het moslimstandpunt van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump blijft aanhouden. Nu heeft de activistische filmmaker Michael Moore een brief aan Trump geschreven, met één boodschap: we zijn allemaal moslim.

Niet echt natuurlijk, maar daarmee probeert Moore waarschijnlijk een link te leggen naar recente reacties op de aanslagen op Charlie Hebdo en Parijs, waarbij mensen op social media hun steun betuigden met #JeSuisCharlie en parijs #JeSuisParis.

Ontmoeting

Op de foto bij zijn bericht, dat inmiddels al honderdduizenden keren is geliket, staat Moore voor de iconische Trump Tower met een bordje ‘We are all muslims’. Moore begint zijn brief aan de Republikein met een verhaal over hoe ze elkaar ooit ontmoetten bij de talkshow.

Today I went & stood in front of Trump Tower & held a sign until the police came. Then I went home & wrote Donald a…

Gepostet von Michael Moore am Mittwoch, 16. Dezember 2015

Bang

„De producer vertelde me dat je bang was me te ontmoeten, omdat je dacht dat ik je zou afbekken", herinnert de filmmaker zich. „Ik was verbaasd want ik kende je helemaal niet, dus ik verzekerde je dat ik je niet op zou eten."

Allemaal moslims

Nu, jaren later, zegt Moore te begrijpen waar de afkeer van moslims van Trump vandaan komt. Hij noemt ‘The Donald’ een bange witte man, die uit angst maar een heel volk wil uitbannen. „Ik ben opgevoed met het idee dat we allemaal broeders zijn, ongeacht ras of huidskleur. Dus als je de moslims wilt uitzetten, moet je mij en alle andere mensen ook uitzetten", aldus Moore.

Oproep

Hij besluit zijn relaas door te zeggen dat hij nooit op zo’n bange presidentskandidaat zal stemmen en roept Amerikanen op om ook foto’s te delen met de hashtag #WeAreAllMuslim. Ook kunnen mensen zijn petitie tekenen, om een front te vormen tegen Trump. We zijn heel benieuwd of de omstreden presidentskandidaat zal reageren.

https://twitter.com/i/status/677463668242710529

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Moore in brief aan Trump: ‘We zijn allemaal moslims’
Sluiten