Andrea Peelen
Andrea Peelen Entertainment 24 dec 2015 / 15:19 uur

Mariah Carey pakt 60.000 euro per week voor kersthit

De kerstperiode is voor een hoop artiesten hét moment om eens even lekker bij te cashen. Vooral zangers als George Michael, Chris Rae en Mariah Carey en een band als Slade kunnen in hun handen wrijven nu hun iconische kersthits weer massaal online gestreamd worden. Mariah Carey doet het dit jaar zelfs zo goed dat Spotify zo’n 60.000 euro per week moet uitbetalen aan het label waar de popzangeres voor werkt.

Playlists

All I Want For Christmas is op dit moment meer dan 100 miljoen keer gestreamd op Spotify, waarvan meer dan 9,1 miljoen keer alleen al afkomstig is van de afgelopen week. De populariteit valt te verklaren doordat het lied in een hoop playlists is te vinden op Spotify, schrijft The Guardian. Zo zijn er een paar die meer dan 500.000 volgers hebben, tel uit je winst!

Prima zakcentje

Hoeveel Mariah zelf mag houden van de geschatte 60.000 euro, hangt af van haar contract met platenlabel Columbia en haar aandeel in de credits. Het oorspronkelijke lied had namelijk ook nog een co-writer, Walter Afanasieff. Maar feit is dat de Amerikaanse waarschijnlijk elk jaar een prima zakcentje verdient met de kerstknaller.

Ter vergelijking

Benieuwd naar de andere kersthits? Op Telegraph is een lijst gepubliceerd van de inkomsten die de artiesten naar schatting elk jaar weer binnen harken. Op één staat de rockband Slade (Merry Xmas Everybody) met ruim 681.000 euro, daarna volgen The Pogues met zo’n 545.000 euro. Wham met Last Christmas moet het doen met 409.000 euro, Mariah zelf staat in deze lijst derde met een schatting van 512.500 euro. Grote kans dat dit bedrag gaat stijgen door het Spotifysucces!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mariah Carey pakt 60.000 euro per week voor kersthit
Sluiten