Metro en ANP
Metro en ANP Entertainment 18 dec 2015 / 08:35 uur

Geen Oscar-nominaties voor Nederland

Nederland maakt dit jaar geen kans op een Oscar voor beste buitenlandse film. Inzending The Paradise Suite van regisseur Joost van Ginkel staat niet op de shortlist van de Academy met negen titels die nog een kans maken. Dat melden Amerikaanse media.

De Academy, die de belangrijkste filmprijzen van de wereld uitreikt, maakt in deze categorie een voorselectie. België maakt wel nog een kans met de film Le tout nouveau testament van regisseur Jaco van Dormael. Ook het Deense oorlogsdrama Krigen en het Hongaarse Son of Saul gelden als favorieten.

Eerder vielen ook de Nederlandse inzendingen voor beste korte animatie en voor beste documentaire al af in een soortgelijke selectieronde. De inzending voor beste korte animatie was Otto van Job, Joris en Marieke, die vorig jaar met hun A Single Life nog een nominatie in de wacht sleepten. De Nederlandse kandidaat voor beste documentaire was Those who feel the fire burning van Morgan Knibbe.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geen Oscar-nominaties voor Nederland
Sluiten