Metro
Metro Entertainment 30 dec 2015 / 20:40 uur

Bill Cosby toch vervolgd in aanrandingszaak

De Amerikaanse komiek Bill Cosby wordt strafrechtelijk vervolgd wegens aanranding. De entertainer is aangeklaagd op de beschuldiging dat hij een vrouw heeft gedrogeerd en misbruikt in zijn huis in Cheltenham Township, een voorstad van Philadelphia, in 2004. Dit maakten de autoriteiten woensdag bekend.

Het slachtoffer had in 2004 al aangifte gedaan, maar dat leidde niet tot vervolging wegens gebrek aan bewijs. Volgens de aanklager is dit jaar echter nieuwe informatie in de zaak naar voren gekomen.

Overweldigend bewijs

,,Er zijn nu veel feiten die de beweringen staven”, zei de officier van justitie. Volgens hem is het bewijs "overweldigend”. "Cosby heeft het slachtoffer aangespoord om pillen in te nemen en wijn te drinken. Daarna was ze niet meer in staat te bewegen en heeft hij haar seksueel misbruikt.” Tegen de komiek, vooral bekend van de Bill Cosby Show, is een arrestatiebevel uitgevaardigd.

Het is voor het eerst dat de 78-jarige Cosby wegens seksueel misbruik strafrechtelijk is aangeklaagd. Veel van de vermeende incidenten speelden decennia terug, waardoor de vervolgingstermijn allang is verjaard. Tegen Cosby lopen wel civielrechtelijke procedures.

https://www.youtube.com/watch?v=Dh8bkzwuARI

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bill Cosby toch vervolgd in aanrandingszaak
Sluiten