Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 16 dec 2015 / 15:00 uur

Barry Atsma speelt geen player meer

Dook het personage van Barry Atsma in het eerste deel van Mannenharten nog bovenop al het vrouwelijk schoon dat de film rijk was, in deel twee van de Nederlandse romkom zien we een heel andere kant van deze Dennis. Dat was voor Atsma ook een voorwaarde om mee te doen aan dit vervolg.

,,Ik vond het belangrijk dat we nu de kwetsbare kant van Dennis zouden zien, iets anders dan alleen die player”, vertelt Atsma op de interviewdag van de film. ,,Van regisseur Mark de Cloe kregen we de vrijheid om te schaven aan onze personages. Want hoe leuk het natuurlijk is om zo’n karakter lekker vet aan te zetten, om het geloofwaardig te houden moet zo iemand ook een andere kant krijgen. Ik wil die ene vriend van mij herkennen.”

En dus valt het personage van Atsma dit keer als een blok voor een mysterieuze zangeres, gespeeld door nieuwkomer Maartje van de Wetering. ,,Ja, dat was hartstikke leuk. Zij is natuurlijk niet het type waar Dennis normaal op valt, maar ze is een vrouw die ook echt wat te vertellen heeft. Ik herken dat wel. Ik ken ook mannen die opeens van het player type naar dat van brave huisvader gaan. Zij kiezen na jaren van oppervlakkigheid voor echtheid. En dan kan het opeens heel snel gaan.”

In hoeverre dat ook voor Atsma zelf geldt, is niet duidelijk. Want hoewel het inmiddels bekend is dat hij een relatie heeft met actrice Noortje Herlaar, was dat onderwerp tijdens dit interview taboe. Wat hij wel kwijt wil is dat hij als acteur al een aantal jaren toe werkt naar een meer volwassen imago. ,,Na Komt een vrouw bij de dokter had ik allerlei projecten kunnen doen die voortborduurden op dat type van snelle reclamejongen dat ik toen speelde, maar ik ben bewust Vincent van Gogh gaan doen.”

Daar hoort natuurlijk ook het buitenland bij. Zo nu en dan heeft hij een rol in een Amerikaanse serie, Britse film of Duits drama. Maar verhuizen ziet de 42-jarige acteur niet zitten. ,,Ik het buitenland speel ik voornamelijk de grote bijrollen. In Nederland speel ik de hoofdrollen, dus de echte inhoud is voor mij hier. Ik heb respect voor mensen als Michiel Huisman die hun hele leven oppakken en naar Amerika vertrekken, een te grote stap. Bovendien kan ik mijn audities gewoon thuis opnemen op mijn I-phone en versturen via internet.”

Mannenharten 2 draait vanaf deze week in de bioscoop

https://www.youtube.com/watch?v=M8VJ1BWaTIU

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Barry Atsma speelt geen player meer
Sluiten