Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 17 nov 2015 / 14:41 uur

Tegenvallers: vijf artiesten en hun wanprestaties

Nicki Minaj heeft het deze week aan de stok met een Amerikaanse nachtclub, omdat ze veel te laat kwam opdagen bij een optreden, slechts twee nummers zong en vertrok met 236.000 euro op zak. Dit terwijl er een optreden van een uur was afgesproken. Helaas is de rapper/zangeres lang niet de enige die haar fans teleurstelt. Metro zet vijf andere wanprestaties voor je op een rijtje.

Rihanna

Rihanna heeft er een handje van om fans soms uren te laten wachten op haar entree. Zo was het in 2013 de bedoeling dat de zangeres kwam optreden op een middelbare school in Chicago. Rihanna kwam inderdaad, maar wel 4,5 uur te laat, waardoor ze uiteindelijk voor een halflege zaal stond en een optreden verzorgde van slechts zestien minuten. Ook in Nederland vond de diva het geen probleem om in 2011 meer dan een uur te laat te komen bij haar concert in het Gelredome. Mojo stuurde vervolgens een dikke boete naar Riri, omdat er tienduizenden euro’s aan extra kosten waren gemaakt om de nasleep van het concert goed te laten verlopen.

Black Eyed Peas

De Black Eyed Peas krijgen regelmatig commentaar op hun optredens. Niet omdat ze te laat zijn of te kort optreden, maar omdat er tijdens veel optredens vreselijk slecht gezongen wordt. De hele wereld viel over het optreden dat de vier in 2011 in de halftime show van de Super Bowl deden. Veel websites en bladen spraken zelfs van de slechtste halftime show ooit. Naast ontelbare valse noten stoorden mensen zich ook aan de slechte dans van de groep. Oordeel zelf.

Justin Bieber

Justin Bieber is goede vrienden met Rihanna en dat uit zich in hetzelfde gedrag. In ieder geval hebben de twee allebei een handje van te laat komen, want ook Justin Bieber heeft zijn fans meerdere malen uren laten wachten op een optreden. In maart 2013 had de zanger een optreden in de O2 Arena in Londen, waar hij twee uur te laat het podium beklom. Volgens ingewijden had Bieber van tevoren een enorme woedeaanval en sloot hij zichzelf op in zijn kleedkamer om computerspelletjes te spelen. ‘Het is mijn show. Ik kom er uit als ik daar zin in heb’, zou de zanger gezegd hebben, terwijl honderden meisjes huilend de show verlieten voordat ze hun idool gezien hadden. Zelf verklaarde Bieber achteraf dat zijn te late entree te maken had met een technisch mankement.

Mariah Carey

Mariah Carey staat bekend om een toonhoogte die maar weinig mensen op deze wereld kunnen halen. De zangeres heeft de laatste jaren echter zelf ook nogal moeite om haar liedjes feilloos te zingen. Carey kampt met bronchitis, wat zich soms uit in valse noten. Zo ook bij haar optreden tijdens de Billboard Music Awards in mei 2015. „Ik ben bang dat ik mijn trommelvlies voor de tweede keer moet laten vervangen nadat ik die vreselijke noot van Mariah Carey net gehoord heb”, is één van de honderden negatieve reacties op Twitter naar aanleiding van het optreden.

https://www.youtube.com/watch?v=gRt840ojE1k

Britney Spears

Als er één artiest is die al jaren in de media verschijnt vanwege tegenvallende optredens dan is het Britney Spears wel. Niet omdat de zangeres te laat komt of vals zingt, maar vooral om het feit dat ze helemaal niet zingt: Britney zou alleen playbacken. The New York Daily meldde in 2013 dat het team dat haar optredens in Las Vegas regelt, instructies heeft gekregen over de manier waarop ze het onderwerp ‘playbacken’ kunnen ontwijken bij vragen van journalisten. In die instructies stond ook dat in werkelijkheid alle vocals en muziek tijdens de optredens niet live zijn. Dat wordt in 2014 pijnlijk bewezen als de microfoon van Spears van haar pakje afvalt, maar haar (opgenomen) zangkunsten nog duidelijk te horen zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=CSsMwcWx9ic

Reageer op artikel:
Tegenvallers: vijf artiesten en hun wanprestaties
Sluiten