Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 9 nov 2015 / 12:57 uur

Moet Bennie Jolink zich zorgen maken?

SNS Bank wil een hartig woordje spreken met Bennie Jolink nadat hij in de nacht van vrijdag op zaterdag met zijn groep Normaal van de weg werd geplukt. Het busje van de band scheurde met 160 kilometer per uur over de weg. Jolink had een filmpje van het gebeuren op Facebook geplaatst, wat niet in goede aarde viel bij een aantal fans én de bank. Jolink is namelijk te zien in reclamespots van de SNS.

Of de actie van de 69-jarige Achterhoeker gevolgen heeft voor zijn contract met de bank of dat het bij een standje blijft, is nog niet bekend. Het zou het niet de eerste keer zijn dat een bekend persoon lucratieve bijverdiensten misloopt doordat hij of zij figuurlijk uit de bocht vloog.

Kate Moss

Neem Kate Moss. Het Britse topmodel kon fluiten naar de tonnen die ze verdiende als gezicht van Chanel, H&M en Burberry toen ze in 2005 cokesnuivend op de voorpagina van een krant verscheen. Uit angst voor imagoschade beëindigden ze merken direct hun contracten met het model.

In 2009 liep Tiger Woods naar schatting een bedrag tussen de 5 en 12 miljard dollar mis toen AT & T, Gatorade en General Motors de samenwerking met de professionele golfer beëindigden. De reden was een omvangrijk seksschandaal waarbij Woods bekende een seksverslaving te hebben en zijn vrouw met meer dan elf vrouwen had bedrogen.

Stone

Modegigant Dior liet Sharon Stone in 2008 vallen na een nogal onhandige uitspraak van de actrice over een aardbeving in China. Volgens Stone was het namelijk een kwestie van ‘bad karma’ omdat China haar vriend Dalai Lama jarenlang slecht heeft behandeld.

Ook actrice Helena Bonham Carter dacht niet goed na toen ze in een interview zei eigenlijk nooit make-up te gebruiken en daarom ook niet te begrijpen waarom het merk Yardley Cosmetics haar uitkoos als gezicht. Het contract eindigde niet lang daarna.

Geen zorgen

Jolink lijkt zich vooralsnog geen zorgen te maken. Op Facebook schrijft hij: „Ik was al vergeten wat er gisteren gebeurd is. Het stelt tenslotte niks voor. Gewoon een waarschuwing omdat je snel naar huis wilt en er ’s nachts geen verkeer op de weg is. Als dan die politieagenten je uitsloverig een waarschuwing geven, ja, dan worden de rockers een beetje melig. En wil ook duidelijk maken dat wij NOOIT zelf rijden en altijd een chauffeur hebben. Meer was het niet."

https://www.facebook.com/&/posts/983009128421980

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Moet Bennie Jolink zich zorgen maken?
Sluiten