Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 20 nov 2015

Linda de Mol brandt eten Gordon Ramsay af in column

Linda de Mol is teleurgesteld in de Britse topkok Gordon Ramsay. Tijdens een etentje in een van zijn restaurants in Londen kregen zij en haar tafelgenoten het ene na het andere onbevredigende gerecht voorgeschoteld. En dat terwijl ze juist zo’n fan was van de beroemde tv-kok.

Dat schijft de presentatrice deze maand in de editorial van haar blad LINDA.. In een open brief aan de schreeuwende tv-chef maakt ze hem op niet mis te verstane wijze duidelijk dat wat hij in zijn restaurants serveert niet door de beugel kan. „Ik had bij een van jouw restaurants gehoopt op een ‘wow’, ‘jezus, dit moet je proeven’, misschien zelfs een met gesloten ogen ‘oh jongens, ik heb een smaakorgasme’, maar het bleef hangen op oké.” Overigens stond de chef deze avond niet zelf in de keuken.

Een grote bal pasta

De pastagerechten die een aantal van haar tafelgenoten (De Mol was met de voltallige redactie van LINDA. twee dagen in Londen) geserveerd kregen, waren volgens haar zelfs beneden alle peil. „Die vielen in de categorie ‘the worst pasta dish I have ever tasted’. De pasta plakte als een grote bal aan elkaar (…) en de saus smaakte vaag naar tomaat, maar verder naar helemaal niks”, zo schrijft De Mol.

Het toetje was al helemaal dramatisch volgens de Ik Hou Van Holland-presentatrice. Om de calorie-inname nog enigszins te beperken, had ze gekozen voor de ‘ananascarpaccio met kokossorbet’, maar dat had ze beter niet kunnen doen. „Het zag eruit alsof die ananas al door iemand anders voor mij opgegeten was en, laat ik het netjes zeggen, ‘teruggegeven’.” De smaak was ook niet best. „It tasted like Toilet-Duck.”, grapt De Mol in het Engels.

Tip

Tot slot geeft Linda de Britse tv-kok nog een advies. Namelijk dat hij de kwaliteit van zijn naam moet waarborgen. „Ik heb ook een naam die een merk is geworden en weet hoe zwaar het is dat merk te bewaken. Maar het moet wel.”

Op YouTube laat Ramsey zien dat hij het wel kan:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Linda de Mol brandt eten Gordon Ramsay af in column
Sluiten