Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 16 nov 2015

Justin Bieber verovert met dertien clips de wereld

Justin Bieber plaatste dit weekend in een paar uur tijd dertien videoclips op zijn YouTube-account: voor bijna iedere track van zijn gloednieuwe plaat Purpose eentje. De 21-jarige zanger is daarmee terug van weggeweest.

Of je het nou leuk vindt of niet: je kunt deze dagen niet meer om Justin Bieber heen. De 21-jarige popster bracht vrijdag zijn nieuwe album Purpose uit en dat album slaat in als een bom: dertien tracks van het album staan in de Spotify top-50 van Nederland, nog meer in de top-50 van de rest van de wereld. Als klap op de vuurpijl bracht Bieber dit weekend ook nog eens dertien (!) videoclips uit, een voor zo’n beetje iedere track van Purpose. Samen maken de dertien clips een dertig minuten durende dansfilm onder de naam Purpose: The Movement, waarbij Justin zelf nauwelijks tot niet in beeld is.

Fans zijn blij verrast. En haters? Die lijken nu toch een stuk minder aanwezig dan enkele jaren geleden. Zelfs serieuze muziekrecensenten bejubelen het nieuwe geluid van Bieber, die voor zijn album samenwerkte met grootheden als Skrillex, Ed Sheeran en Diplo. Zo zegt de Volkskrant dat Bieber op het album volwassenheid heeft, vindt NRC dat je Purpose met goed fatsoen kunt opzetten en roemt ook De Telegraaf Justin Bieber om zijn volwassenheid. „Justin Bieber is niet alleen zelf klaar voor zijn volwassen carrière, de wereld is dat inmiddels ook”, aldus De Telegraaf.

Inspiratie voor zijn nieuwe album haalde Bieber vooral uit zijn langdurige relatie met zangeres Selena Gomez. Bij Ellen Degeneres verklapte hij dat in ieder geval de nummers What Do You Mean, Sorry en Mark My Words over haar gaan. In de talkshow zegt de zanger ook dat hij binnenkort op wereldtournee gaat met Purpose. Kaarten voor zijn Amerikaanse concerten zijn inmiddels te koop. Of en wanneer de zanger naar Nederland komt is nog niet bekend, maar de kans zit er (met twee singles in de top drie van de Nederlandse Top-40) dik in.

De rest van alle videoclips van Justin Bieber kun je hier bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Justin Bieber verovert met dertien clips de wereld
Sluiten