Alrik de Jong
Alrik de Jong Entertainment 9 nov 2015 / 12:56 uur

Farao-initiatief Lubach dinsdag aangeboden aan Kamer

De petitie van het burgerinitiatief van Arjen Lubach wordt dinsdagmiddag aangeboden in de Tweede Kamer. De tv-maker en presentator wil graag ‘Farao der Nederlanden’ worden.

Lubach startte de actie als protest tegen de monarchie. In zijn programma Zondag met Lubach kondigde hij aan de eerste ‘Farao der Nederlanden’ te willen worden. Daarop begon hij een burgerinitiatief en dat werd meer dan 40.000 keer ondertekend. Dat is voldoende om het onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen. Of Lubach zelf aanwezig is bij de overhandiging dinsdag, weet hij nog niet.

Vorige maand had hij ter ere van zijn 36-jarige verjaardag de eerste ‘Faraodag’, met ‘faraokefeesten’ in heel Nederland willen houden. Maar dat kon niet doorgaan omdat zijn initiatief toen nog niet in de Kamer aan de orde was gekomen.

Het burgerinitiatief is in het leven geroepen zodat iedereen een onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer kan laten zetten. Het moet altijd een nieuw voorstel zijn en een onderwerp waar de Tweede Kamer over gaat, privéonderwerpen mogen dus niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Farao-initiatief Lubach dinsdag aangeboden aan Kamer
Sluiten