Daisy Heyer
Daisy Heyer | LinkedIn Entertainment 22 nov 2015 / 18:12 uur

Dj’s op kamp: ‘Misschien wordt dit wel een hit’

Bekende dj’s, producers en singer-songwriters gingen een week samen ’op kamp’ tijdens het Writers Camp van MusicAllStars, de publisher van Spinnin’ Records.

Er zijn tegenwoordig zo’n beetje meer dj’s dan ambtenaren op deze wereld, maar waar haal je als dj je inspiratie vandaan? Spinnin’ Records, het belangrijkste platenlabel ter wereld omtrent dance, springt daar handig op in door via de publisher MusicAllStars drie keer per jaar een Writing Camp te organiseren waar producers, dj’s en zangtalent in verrassende combi’s werken aan misschien wel die ene hit.

Gouden combi’s

Spinnin’, zoals het label liefkozend genoemd wordt, zoekt op voorhand artiesten bij elkaar waarvan zij denken dat het een gouden combinatie zou kunnen zijn. Dat zijn nieuwe gezichten, zoals de onlangs door Spinnin’ getekende Mike Williams, maar ook de gevestigde orde zoals een Gregor Salto of Chocolate Puma. Ze waren vorige week allemaal aan het werk in de legendarische Bullet Sound Studio’s, waar onder andere ook Prince, Lenny Kravitz en Oliver Heldens platen opnamen.

Waarom een dj met een goede naam en eigen studio hier nog aan meedoet? „Omdat het een hele goede manier is om de hoogte te blijven wat er in de dance allemaal gebeurt”, zegt Gregor Salto. „En je moet toch blijven produceren”, zeggen ook de mannen van Pep & Rash. „Wij komen bijvoorbeeld uit Zeeland, zijn ver weg van waar het allemaal gebeurt. Dat weekje hier zorgt voor enorme productiviteit. En het is ook gewoon gezellig.”

Gregor Salto beaamt dat. „Bovendien is het inspirerend om steeds met nieuwe mensen te werken. Spinnin’ zoekt combinaties die je niet zo snel verwacht. Dat zet je op scherp, maar in die paar uur moet er wel net die magie zijn. Soms gebeurt het, soms niet. Het is niet zo dat als je twee talentvolle mensen bij elkaar zet dat het meteen een succes is.”

Talentvol

Talentvol is in ieder geval de maatstaaf als je bij een Writers Camp van Spinnin’ aanwezig mag zijn. Iedereen die één van de plekjes weet te bemachtigen, moet kunnen produceren. Zo ook de 18-jarige dj Aevion, die speciaal voor het Writers Camp werd overgevlogen uit Engeland. Hij hoopt met zijn aanwezigheid bij het Writers Camp te kunnen netwerken. „Het is geweldig dat je hier een track in een halve dag kunt produceren met producers die je anders nooit ontmoet had.”

Grote belofte van het Writers Camp is misschien wel één van de nieuwste aanwinsten van Spinnin’: de 18-jarige Mike Williams. Het Writers Camp zet hem even terug op zijn plek. „Je zit nu tussen alle grote jongens. Op het moment dat je getekend wordt bij Spinnin’ heb je het gevoel dat je al ergens staat, dat je al echt iets bent. Nu merk ik juist dat ik weer aan het begin sta”, zegt hij lachend.

Mike Williams tijdens het Writers Camp. / Leonie Bos. | www.leoniebos.com
Binnenkort staat de jonge dj in Zuid-Afrika met een korte toer, wie weet met een track die tijdens het Writers Camp geproduceerd is. Hij dook woensdag de studio in met twee singer/songwriters: Sean Declase en Michael Champion, de zanger van Champs . „Hoewel ik totaal geen ervaring heb met vocalen, heb ik gelukkig wel een track waar ik een vocaal op nodig heb. Samen komen we met een idee en uiteindelijk zorg ik er thuis voor dat de plaat helemaal wordt zoals ik hem wel. En misschien wordt het wel een grote hit, dat is uiteindelijk waar het hier om draait.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Dj’s op kamp: ‘Misschien wordt dit wel een hit’
Sluiten