Zoë Boven
Zoë Boven Entertainment 2 nov 2015 / 13:07 uur

241.000 agenten boycotten nieuwe film Tarantino

De Amerikaanse filmmaker Quentin Tarantino heeft het aan de stok met zo’n beetje alle politiekorpsen in de VS. Vorige week was hij bij een protestmars tegen politiegeweld, dat schoot veel politiebonden in het verkeerde keelgat. Daarom zullen zij de nieuwe film van Tarantino boycotten.

Lees ook: James Bond-bezoekers redden man uit auto in sloot

De politiebonden vinden dat de films die Tarantino maakt geweld verheerlijken en dat agenten erin worden weggezet als gewetenloze moordenaars. Eerst zeiden de politiebonden in New York, Los Angeles en Philadelphia al de western The Hateful Eight te boycotten als die eind dit jaar verschijnt, nu doet ook de Nationale Politiebond mee, meldt de NOS.

Protestmars

Tijdens de protestmars zei Tarantino: „Ik ben een mens met een geweten. En als je denkt dat er moorden worden gepleegd, moet je je daartegen verzetten. Ik ben hier om duidelijk te maken dat ik aan de kant van de slachtoffers sta.”

Boycot

Volgens The New York Times zijn er meer dan 1000 korpsen bij de Nationale Politiebond aangesloten en worden er op zijn minst 241.000 agenten vertegenwoordigd. Dat zijn flink wat bioscoopkaartjes. De bonden roepen ook anderen op Tarantino’s films voortaan te boycotten en zeggen hem in de toekomst niet meer te beveiligen.

De Weinsteinfilmstudio waar Tarantino voor The Hateful Eight mee samenwerkt, heeft nog niet op alle opschudding gereageerd.

Bekijk de trailer van The Hateful Eight hier:

https://www.youtube.com/watch?v=gnRbXn4-Yis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
241.000 agenten boycotten nieuwe film Tarantino
Sluiten