Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 16 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Wes en Yo’s baby Xess Xava houdt gemoederen al bezig

Yolanthe Sneijder-Cabau heeft donderdagavond het leven geschonken aan een zoon en hem samen met haar man Wesley Sneijder de naam Xess Xava meegegeven. Het nieuws van de in Turkije geboren baby ging donderdagavond als een lopend vuurtje de wereld over.

Vooral die naam houdt de gemoederen nogal bezig, want hoe spreek je die nu uit? Waarschijnlijk is het ‘tjess tjaba’. De zus van Yolanthe heet immers Xelly en dat spreek je uit als ‘tjelly’. De ‘v’ wordt in het Spaans een ‘b’ en aangezien de roots van Yolanthe op het Spaanse Ibiza liggen, zou het dus goed mogelijk zijn dat ze die in de naam van haar zoon heeft verwerkt.

Vervolgens ontdekten de mensen dat de initialen van het jochie XXS zijn. Stiekem wel een beetje grappig natuurlijk, met de lengte van vader Wesley in het achterhoofd. Overigens is nog helemaal niet bevestigd dat Xess Xava de achternaam van Wesley heeft gekregen. Misschien hebben Yolanthe en Wesley juist vanwege die afkorting wel voor Cabau gekozen.

Natuurlijk zijn ook de eerste ‘babyfoto’s’ al in omloop.

Er zijn ook mensen die Xess Xava een mooie naam vinden. Het zou ‘mannelijke adem van het leven’ betekenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Wes en Yo’s baby Xess Xava houdt gemoederen al bezig
Sluiten