Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 12 okt 2015 / 13:33 uur

Trek zangcarrière vlot door deelname aan The Voice

Erwin Nyhoff, Charly Luske, Niels Geusenbroek en nu weer Brace: elk jaar zijn er uitgerangeerde artiesten die zichzelf opnieuw proberen te lanceren via The Voice. Het roept de vraag op of het niet eens tijd wordt voor een parallel lopende editie van het succesvolle programma: eentje voor artiesten van wie de carrière in het slop is geraakt. Hieronder alvast wat potentiele deelnemers.

Baas B
Samen met Frans en – daar is ie weer – Brace brak hij in 2004 door met het nummer ‘Moppie’, ‘Zinloos’ kwam zelfs op nummer 1, net als ‘Het Land Van…’. Maar waar is Baas B gebleven? Sinds zijn tumultueuze scheiding van Lange Frans hebben we weinig meer van hem gehoord. Na een studie psychologie kwam hij terug als soloartiest, maar zijn twee singles, waarop hij niet rapt maar zingt, deden niets.

Def Rhymz
Wat weten we nog van Def Rhymz? Dat hij als een soort Miley Cyrus avant la lettre om de haverklap zijn tong uitstak. Dat hij nummer 1 hits scoorde met ‘Doekoe’ en ‘Schudden’. Dat hij chef-kok is of was en twee restaurants had of heeft. Dat hij tien jaar terug failliet werd verklaard. En dat hij nog steeds kan worden ingehuurd voor feesten en partijen. Hoog tijd dus voor een doorstart bij The Voice, zo vermoeden wij.

Sita
Natuurlijk, Sita doet allerlei dingen op televisie en in musicals, maar haar carrière als solozangeres was krachtig en – wat ons betreft – aan de korte kant. Het begon allemaal nog zo veelbelovend via tv-programma Starmaker (2001) en hits met Starmakercollega’s K-otic (‘Damn I Think I Love You’) en Bart (‘I Was Made To Love You’). Daarna stond ze vier weken op 1 met Marco Borsato en koninklijk huwelijkslied ‘Lopen Op Het Water’ en scoorde ze aardig met solohitjes. Maar sindsdien is het stil…

Birgit
Birgit Schuurman werd bekender door haar hoofdrol in de clip van ‘Onderweg’ van Abel dan met haar eigen muziek, maar toch, met ‘I Know’ en ‘Few Like You’ scoorde ze begin jaren 2000 aardig in de Top 40. In interviews vertelde ze bovendien vaak dat muziek erg belangrijk voor haar is, belangrijker nog dan acteren. Dus het kan toch niet de bedoeling zijn dat ze sinds 2007 bijna niets meer uitbrengt…

Loïs Lane
De ravissante zusjes Klemann van Loïs Lane waren eind jaren tachtig, begin jaren negentig jongensdroom en hitmachine ineen. Singles als ‘Amsterdamned’, ‘It’s The First Time’ en ‘Fortune Fairytales’ werden stukgedraaid en wereldster Prince wilde met Lois Lane de studio en de koffer in. Na lang te zijn weggeweest waren ze eind 2013 ineens terug, met een nieuw album (As One) en nieuwe ambities. Het werd een flop.

Alle winnaars van vorige talentenjachten
Nog wel eens iets vernomen van Sharon Kips, Jaap van Reesema, Rochelle of Raffaëla Paton ? Wij niet. Na hun overwinningen in The X Factor respectievelijk Idols was het snel over met de roem. Wat winnaars van andere talentenjachten betreft: Leona Phillippo is bekender als DWDD-tafeldame dan als zangeres. Het laatste dat we ons van Iris Kroes kunnen herinneren is dat er een menu naar haar was vernoemd bij de Chinees in haar woonplaats Sneek. Alleen de broertjes Saunders blijven in het nieuws, maar dan vooral als verdachten in allerlei politieberichten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trek zangcarrière vlot door deelname aan The Voice
Sluiten