Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 28 okt 2015 / 11:45 uur

Red Hot Chili Peppers op Pinkpop

Update 12.00: Pinkpop heeft de Red Hot Chili Peppers bevestigd als een der hoofdacts op Pinkpop 2016.

Het festivalseizoen is nog niet afgelopen of de geruchten over headliners voor het komende jaar steken de kop alweer op. Zo is er een kans dat de Red Hot Chili Peppers volgend jaar een van de headliners van Pinkpop is. Pinkpopbaas Jan Smeets wilde het nieuws woensdagochtend op 3FM nog niet bevestigen, maar ontkennen deed hij het ook niet.

Giel Beelen ontdekte dat de Amerikaanse funkband in juni volgend jaar bevestigd is voor het Oostenrijkse Nova Rock, een festival dat enkele dagen voor Pinkpop plaatsvindt. Een ritje naar het Limburgse Landgraaf is vanuit daar natuurlijk zo gemaakt, zo concludeerde Beelen. Tel daarbij op dat de de band van frontman Anthony Kiedis volgend jaar met een nieuw album komt, en één en één lijkt twee.

Gebukt

„Het enige dat ik erover kan zeggen is dat wij afhankelijk zijn van Amerikaanse managements”, reageerde Smeets in de uitzending van Giel op 3FM. „Als zij naar buiten komen met nieuws, kunnen wij dat ook. Maar ik kan nu niets bevestigen.”

Wel zei Smeets woensdag om 12 uur met ander Pinkpopnieuws te komen, maar ook daarover wilde hij niets loslaten. De enige naam die tot nu toe wel vast staat voor Pinkpop, is Rammstein.

De Red Hot Chili Peppers speelde in 1988 en in 2006 ook al eens op het Limburgse festival. De band scoorde grote hits met onder meer Under The Bridge, Californication en By The Way.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Red Hot Chili Peppers op Pinkpop
Sluiten