Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 22 okt 2015 / 17:28 uur

Jurylid Janny: ‘Je bent zo goed als laatste baksel’

Jurylid Janny van der Heijden over de finale van Heel Holland Bakt, die zondag op tv is.

Jullie weten al wie er wint omdat de finale al is opgenomen. Was dat voor aanvang voor jullie al duidelijk?

Nee, het blijft tot het laatst spannend. Er is dit seizoen niet iemand waarvan we al vanaf het begin zien dat hij of zij gaat winnen, zoals dat met Rutger uit het eerste seizoen wel zo was. Iedereen bakt met ups en downs. Dit seizoen is er echt een van: je bent zo goed als je laatste baksel.

Voor het eerst een finale met drie dames. Hebben jullie daar een beetje op aangestuurd?

Nee hoor, daar hebben we niet op aangestuurd. Helemaal niet, zelfs. Het loopt zoals het loopt.

Is er überhaupt een verschil tussen bakkende mannen en bakkende vrouwen?

Dankzij het programma gaan er meer mannen bakken. Dat is leuk. Toch is er wel een verschil. Als mannen gaan bakken, willen ze meteen de juiste technieken leren en dure machines kopen, terwijl vrouwen het vaker op z’n beloop laten.

Wat kan je over het algemeen zeggen over de kwaliteit van het bakken gedurende de seizoenen HHB?

Technisch wordt het steeds beter, maar aan de andere kant verwachten mensen ook steeds meer waardoor dat soms niet zo lijkt. Wij maken de opdrachten ook ingewikkelder, waardoor onze eisen ook hoger liggen. Het verwachtingspatroon is hoger.

Vanwege de hersenbloeding van Martine Bijl, neem jij de voice-over van de finaleaflevering op je. Hoe was dat om te doen?

Het is een noodoplossing. En zo moet het ook echt gezien worden. Ik krijg al vragen over wie er volgend jaar de presentatie op zich gaat nemen, maar vooralsnog hopen we allemaal dat Martine er dan weer gewoon bij is. Zij heeft die toon en humor die zo goed blij het programma past, dus laten we dat alsjeblieft hopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jurylid Janny: ‘Je bent zo goed als laatste baksel’
Sluiten