Jordy Kruse
Jordy Kruse Entertainment 15 okt 2015 / 15:21 uur

7 redenen waarom Martin Garrix de nummer 1-dj wordt

Op 17 juni 2013 begon het allemaal voor de Amstelveense Martijn Garritsen, beter bekend als Martin Garrix. Op deze dag kwam zijn plaat ‘Animals’ uit. Het nummer werd een ongekende hit en stond zelfs op 1 in de Britse hitparade. Sinds het uitkomen van ‘Animals’ is de ster van Martin Garrix nog altijd rijzende. Vorig jaar steeg de dj/producer in de wereldberoemde dj-ranglijst van DJ Magazine van de 40e naar de 4e plaats. Vrijdag maakt de 19-jarige Nederlander grote kans om de nieuwe nummer 1 te worden. En wel om de volgende redenen.1Omdat Hardwell het zegt
Hardwell werd twee jaar op rij verkozen tot beste dj van de wereld. Natuurlijk is er een kans dat hij de titel dit jaar opnieuw pakt, maar zelf ziet de dj Martin Garrix als een grote kanshebber. ,,Als ik de titel aan iemand moet overdragen, is dat Martin Garrix’’, zei Hardwell tegen RTL. ,,Hij werkt heel hard, maakt zijn eigen muziek en hij draait hele goede sets.’’2Hij ‘chillt’ met de groten der aarde
Garrix werkte al samen met sterren als Usher en Ed Sheeran. Ook dj-grootheden als Afrojack en David Guetta staan in de rij om samen te werken met de jongeling. Eerder deze week zat Garrix samen met Guetta nog in de studio van Afrojack. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de avonturen die Martin beleeft met wereldster Justin Bieber. De twee zijn dikke vrienden.

3De grootste festivals willen hem hebbenHet afgelopen jaar is Martin Garrix alle grote festivals afgegaan. Van Mysteryland in Haarlemmermeer tot het Ultra Music Festival in Miami. En van Tomorrowland in België tot Ultra in Zuid-Afrika. Bijzonder was zijn afsluitende optreden op het Sziget festival, waar tienduizenden mensen helemaal los gingen op de beats van de dj.

4Hij is populair bij de vrouwen
Nu zijn dj’s altijd wel populair bij de vrouwen, maar Martin Garrix maakt het wel heel bont. Vooral tienermeisjes kunnen geen genoeg van de ster krijgen. Zijn Twitter- en Facebookpagina, waar hij overigens miljoenen volgers op heeft, staan vol met liefdesverklaringen. In een interview uit 2013 zei Garrix gillende meisjes ‘een beetje eng’ te vinden. We zijn benieuwd hoe hij daar nu over denkt.

5De data zeggen het
Managementbureau DDMCA doet ieder jaar een voorspelling van de DJ Mag top 100 op basis van openbare cijfers. Ze kijken dan bijvoorbeeld naar het aantal volgers op Twitter en Facebook. Ook de interactie van de dj met zijn of haar fans telt mee. Martin Garrix scoort op alle punten beter dan zijn concurrenten en maakt dus grote kans om de nieuwe nummer 1 te worden. Zo simpel is het.6Hij mag met een boot de stijger van David Guetta slopenWat doe je als wereldberoemde dj tijdens de Miami Music Week? Precies, dan huur je een flinke boot en ga je lekker varen. Martin Garrix en collega Tiësto waren van plan om met de boot een bezoekje te brengen aan David Guetta. De Franse dj heeft een aanlegsteiger, dus dat kwam goed uit. Die steiger overleefde het bliksembezoek echter niet. Kan gebeuren!

David Guetta loves when Martin Garrix, David Grutman and I come say hello by crashing into his boat dock

Gepostet von Tiësto am Mittwoch, 25. März 2015

7Hij verkoopt met gemak de Heineken Music Hall uit
Veel dj’s dromen van een eigen show in een grote zaal als de Heineken Music Hall of de Ziggo Dome. Voor Martin Garrix komt deze droom nu al uit, want donderdagavond staat hij voor een uitverkochte Heineken Music Hall te draaien. Volgend jaar de Ziggo Dome?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 redenen waarom Martin Garrix de nummer 1-dj wordt
Sluiten