Thomas Stevens
Thomas Stevens Entertainment 14 sep 2015

Wie verdient het meest in Hollywood? Hier de top 6

Het is algemeen bekend dat de meeste Hollywood-acteurs en actrices niet hoeven rond te komen van een mager minimumloontje, maar wie verdient nu precies wat? Entertainmentwebsite The Hollywood Reporter publiceerde een overzicht van de meest verdienende namen in de filmindustrie, en maakte een lijstje van de zes die meer dan 20 miljoen euro per film opstrijken.

Sterrenstatus

Bovenaan prijkt Leonardo DiCaprio, niet verkeerd voor een voormalig kindster. De ‘Wolf of Wall Street’-acteur verdiende ruim 25 miljoen euro aan laatstgenoemde film, waarmee hij zijn box office-status alleen maar heeft versterkt.

Billion Dollar Club

Denzel Washington, Sandra Bullock, Angelina Jolie, Robert Downey Jr, en Matt Damon mogen zich allen in het rijtje scharen van acteurs die meer dan een gemiddeld gage verdienen. Vooral Bullock scoorde afgelopen jaar goed met ‘Gravity’. Er wordt dan ook verwacht dat zij ruim 70 miljoen euro opstrijkt met deze blockbuster, aangezien zij ook als producent werkzaam was.

https://twitter.com/TheLesser_Known/status/465904504710254592

Loonstrookje

Downey Jr. zit sinds de ‘Iron Man’-franchise ook niet verlegen om kleingeld, hij harkte ruim 20 miljoen bij elkaar. Angelina Jolie verdiende met ‘Salt’ nog hetzelfde bedrag als Downey Jr., maar moest genoegen nemen met een schamele 5 miljoen minder op haar loonstrook voor haar deelname in Disney’s ‘Maleficent’. Matt Damon’s salaris schommelt nogal per film, maar wist vooral op te klimmen door de succesvolle ‘Bourne’-franchise.

Vrouwvriendelijk

Interessant is ook om te zien dat er maar liefst vier vrouwen vertegenwoordigd zijn die meer dan 15 miljoen per film vragen. Sandra Bullock en Angelina Jolie verdienen nog altijd meer dan Melissa McCarthy en Jennifer Lawrence, maar er is in ieder geval progressie op het gebied van een gelijk verdienmodel tussen man en vrouw.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Wie verdient het meest in Hollywood? Hier de top 6
Sluiten