Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 7 sep 2015

Volgens Beau zou SBS6 nieuwe RTL4 worden

We wisten er al het één en ander over, maar Beau van Erven Dorens heeft op BNR nieuwsradio meer verteld over zijn overstap van RTL4 naar SBS6 in 2009.

Wat blijkt: de overredingskracht van John de Mol was zo sterk dat Van Erven Dorens besloot het bij SBS6 te willen proberen. Volgens Van Erven Dorens was het de bedoeling dat SBS6 een soort van nieuwe RTL4 zou worden. De presentator, die dit tv-seizoen weer terug is bij RTL4, zat bij Wilfred Genee in zijn radioprogramma bij BNR Nieuwsradio.

Genee wees hem op het mislukken van zo’n beetje ieder programma wat Van Erven Dorens bij SBS6 maakte. „Ik ben het met je eens; ik heb wel het een en ander aan vergissingen begaan, maar je komt ook nergens als je dat soort risico’s niet neemt. Het gepraat erover irriteert me een beetje", aldus Van Erven Dorens tegen Genee. Volgens Van Erven Dorens had hij ook zijn hele leven bij RTL Boulevard kunnen zitten, omdat hij daar sowieso wel succesvol zou zijn, maar dat ambieert de presentator niet.

Lees ook: Beau van Erven Dorens stopt bij SBS.

„Ik ben een emotionele man en ik maakte een keuze om iets te gaan doen bij een nieuwe zender, want SBS6 zou een soort nieuwe RTL 4 worden. John de Mol kwam binnen, die dacht nu ga ik het helemaal anders doen en dat leek mij ook leuk. Zo zit ik in elkaar. Dat het dan niet helemaal goed uitpakt, dat kun je van tevoren toch niet zien?!”

Beau van Erven Dorens besloot dit jaar terug te keren bij RTL4, waar hij dit tv-seizoen twee programma’s presenteert: Beste Kijkers en You’re Back In The Room. You’re Back In The Room scoorde vrijdag net geen miljoen kijkers. Beste Kijkers kwam wel over de miljoen afgelopen woensdag met 1.013.000 kijkers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Volgens Beau zou SBS6 nieuwe RTL4 worden
Sluiten