Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 29 sep 2015 / 15:07 uur

Stemsysteem Televizier-Ring verandert niet

De manier waarop mensen kunnen stemmen voor de Televizier-Ring blijft voorlopig zoals-ie is. Dat zegt de hoofdredacteur van Televizier naar aanleiding van de kritiek van Omroep MAX-baas Jan Slagter.

Jan Slagter uitte maandag forse kritiek op het stemsysteem van de belangrijke televisieprijs nadat bleek dat ‘zijn’ programma Heel Holland Bakt niet tot de laatste drie kanshebbers behoorde. Hij wijdde dat vooral aan het feit dat zijn over het algemeen wat oudere kijkers het moeilijk zouden vinden om via internet te stemmen.

Ongeloof

„Nog vol ongeloof, @heelhollandbakt is niet genomineerd. Een programma waar meer dan 2,3 miljoen mensen naar kijken en hoge waardering krijgt!! Stemmen is achterhaald en voor ouderen zeer gebruiksonvriendelijk", zo schreef de omroepbaas op Twitter.

Dat punt van kritiek wuift Televizier-hoofdredacteur Jeroen de Goeij weg. „Stemmen moeten inderdaad via internet uitgebracht worden, maar als dat niet lukt, dan verschijnt er een telefoonnummer in beeld. Als mensen dat bellen, helpt iemand van een belpanel ze verder. Ook mensen die het stemsysteem niet begrijpen, kunnen op die manier stemmen."

LEES OOK: Heel Holland Bakt onverminderd populair

Mensen die stemmen, moeten zichzelf bovendien registreren en uit die gegevens blijkt dat er ook heel wat ouderen hun stem hebben uitgebracht op de programma’s die wel genomineerd zijn, namelijk Syndroom, Expeditie Robinson en Streetlab. „Net als dat er ook jongeren zullen zijn geweest die op Heel Holland Bakt hebben gestemd", zegt De Goeij.

Orde

Dat er in de toekomst mogelijk wordt overgegaan op een andere vorm van het uitbrengen van de stemmen, bijvoorbeeld via de post of telefoon, is niet aan de orde, zegt De Goeij. „Stemmen per briefkaart hebben we wel gedaan, maar dat is zo’n 10 of 12 jaar geleden al afgeschaft. Voorlopig zijn er geen plannen om dat weer terug te halen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stemsysteem Televizier-Ring verandert niet
Sluiten