Bianca Brasser
Bianca Brasser Entertainment 14 sep 2015 / 13:47 uur

Oeps voutje.. Wegwijsbord leidt naar festifal

Misschien nam de ‘v’ te veel ruimte in, of de maker van dit gele wegwijsbord dacht werkelijk dat ‘festifal’ met twee keer een ‘f’ geschreven wordt. Hoe dan ook: bezoekers van het Votown Festival in Volendam worden zondag naar een ‘festifal’ geleid. Nick en Simon, die optreden op dit festival, stuurden via hun sociale media-kanalen grappend een ‘rectificatie’ de wereld in.

View this post on Instagram

RECTIFICATIE: In tegenstelling tot wat F.C. Volendam/de organisatie van #Votown beweert, vindt er vanmiddag een festival plaats in ons dorp. N

A post shared by Nick & Simon (@nickensimon) on

„RECTIFICATIE: In tegenstelling tot wat F.C.Volendam/organisatie van #Votown beweert, vindt er vanmiddag een festival plaats in ons dorp", zo luidt de boodschap van de Volendamse zangers.

Eén taak

Het gaat wel eens vaker fout bij het schrijven van een tekst voor verkeersborden. Taal is zeg maar niet iedereen zijn ding.

Zo blijken plaatsnamen soms best lastig. Vorig jaar verscheen een bord langs de A4 waarop Dinteloord als Dinteroord geschreven werd. Oud-Vossemeer kwam eerder al als Oud-Vossenmeer op een bord te staan.

https://twitter.com/JvanSteensel/status/536981935894310913

Uitwijken?

Kort maar krachtig en niet eens fout. Toch kan deze tekst ook iets anders betekenen dan de wijk verlaten.

https://twitter.com/JvanSteensel/status/554944947309543424

Asvalt?

In Haarlem dook dit waarschuwingsbord op met de tekst ’Niet parkeren ivm asvalteren’.

Serieus of grap?

Ook op de website taalvoutjes.nl zijn tientallen foto’s te vinden van verkeersborden met fout gespelde woorden. Of hier altijd sprake is van daadwerkelijk een ambtenaar die er niet met zijn hoofd bij was tijdens het maken van de borden, of dat grappenmakers later de borden hebben bewerkt, is niet voor alle borden met zekerheid te zeggen. Een greep uit de inzendingen die te vinden zijn op taalvoutjes.nl.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oeps voutje.. Wegwijsbord leidt naar festifal
Sluiten