Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 1 sep 2015

Negen celebs in de politiek

Kanye West riep dit weekend (onder invloed van een joint) bij de MTV Video Music Awards dat hij mee wil doen aan de presidentsverkiezingen van 2020. Of hij daadwerkelijk doorzet moeten we nog maar zien. Hieronder in ieder geval negen andere artiesten die we ook kunnen kennen uit de politiek.

Lees ook: Kanye West: Ik wil in 2020 president worden

Wyclef Jean

We kennen hem onder andere van The Fugees, maar Wyclef Jean was van plan in 2010 een gooi te doen naar het presidentschap van Haïti, het land waar hij geboren is. Een echte poging werd echter nooit gewaagd, aangezien kandidaten voor het presidentschap vijf jaar lang onafgebroken in het land moeten wonen. Daar kon Wyclef, die al jaren werkte als muzikant, niet aan voldoen. Foto: Andrés Martinez Casares | ANP

André Hazes

Hij is de koning van het Nederlandse levenslied, maar minder bekend is dat de bekendste volkszanger van Nederland het ook heel even in de politiek geprobeerd heeft. In maart 2002 werd Hazes gekozen in de gemeenteraad van De Ronde Venen. Hij hield het echter in juni van dat jaar alweer voor gezien: André kon het slecht hebben dat er kritiek werd geuit op zijn vele afwezigheid. Foto: Rick Nederstigt | ANP

Ronald Reagan

Werd daadwerkelijk de veertigste president van de Verenigde Staten, maar deed het daarvoor goed als filmster. Voordat de Amerikaanse president het Witte Huis betrok speelde hij rollen in maar liefst 53 films, waarvan ‘Kings Row’ uit 1942 de bekendste is. Van 1966 tot en met 1974 was hij gouverneur van Californië en van 1981 tot 1989 was de Republikein president. Foto: ANP

Arnold Schwarzenegger

Vanaf 1970 speelt Schwarzenegger al in verschillende films, met ‘The Terminator’, ‘Commando’ en ‘The Expendables’ als bekende titels. De ‘I’ll be back’-acteur was gouverneur van Californië van 2003 tot 2011, maar vrijwel elke belofte die Schwarzenegger tijdens de verkiezingen deed werd niet waargemaakt. Foto: Frederic J. Brown | ANP

Clint Eastwood

Acteur, filmproducent, regisseur en politicus: Clint Eastwood is werkelijk van alle markten thuis. Als regisseur haalde hij met ‘Unforgiven’ twee Oscars binnen: voor beste film en voor beste regie. In 2005 won hij wederom een Oscar voor het regisseren van ‘Million Dollar Baby’, waar hij ook een rol in speelde. Van 1986 tot 1988 was hij burgemeester van Carmel-by-the-Sea in Californië. Foto: Robyn Beck | ANP

Nelly Frijda

Ma Flodder is nou niet bepaald de eerste persoon waar je aan denkt als je een nieuwe kandidaat moet kiezen voor de gemeenteraad van Amsterdam, maar actrice Nelly Frijda heeft er toch echt gezeten. Met haar partij Red Amsterdam, in samenwerking met Nelleke van ’t Hoogerhuijs, behaalde ze in 2010 één zetel. Tot 2011 zat Frijda in de gemeenteraad van onze hoofdstad. Foto: KIPPA | ANP

Georgina Verbaan

Georgina Verbaan is misschien wel de bekendste vegetariër van Amsterdam en heeft het allerbeste voor met de natuur. Ze deed mee aan verschillende campagnes, waaronder een campagne voor de Bont voor Dieren. In 2006 stond Verbaan dan ook 26e op de kandidatenlijst van de Partij van de Dieren als lijstduwer. De actrice gaf destijds echter aan zich voorlopig nog te focussen op haar werk als actrice. Foto: Remco de Waal | ANP

Donald Trump

Zo’n beetje ’s werelds bekendste vastgoedmagnaat, maar daarnaast ook televisiepersoonlijkheid, schrijver en sinds kort officieel kandidaat voor de presidentsverkiezingen van 2016. Trump doet regelmatig controversiële uitspraken, die hem zowel populariteit als verachting opleveren. Op dit moment komt Trump in de peilingen als eerste uit de bus. Foto: Jason Davis | ANP

Lees ook: Trump heeft record van miljard over voor Witte Huis

Bram Moszkowicz

Hij moest zijn werk als advocaat opgeven, maar is nog lang niet klaar met Nederland. In april van dit jaar presenteerde Bram Moszkowicz zichzelf dan ook als lijsttrekker van de politieke partij VoorNederland (VNL). Met deze partij wil de oud-advocaat meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen van 2017. Louis Bontes, voorzitter van de partij op dat moment, was het niet eens met de keuze voor Bram Moszkowicz en legde zijn voorzitterschap neer. Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Negen celebs in de politiek
Sluiten