Tess Maidman
Tess Maidman Entertainment 14 sep 2015

Linda met zoon terug in Goede Tijden

Zeventien jaar lang was Linda Dekker weg uit soapdorp Meerdijk. Nu is het personage van Babette van Veen terug, met een zoon.

Linda en Rover

Café De Koning in Meerdijk zit, op woensdagmiddag, vol nieuwsgierige journalisten. In werkelijkheid is deze Goede Tijden, Slechte Tijden-kroeg een studio van Endemol naast de Amsterdam ArenA natuurlijk, maar gezellig druk is het er. Iedereen wil de personages Linda Dekker en haar zoon Rover spreken, want zij keren na een korte periode in Canada weer terug in Meerdijk.

Linda, Roos en Jessica

Wie? Linda Dekker, gespeeld door Babette van Veen, verdween in 1998. Rover, de 20-jarige Buddy Vedder, is nieuw. Van Veen keert op 29 juni na 17 jaar voor onbepaalde tijd in de RTL-soap terug. De dochter van cabaretier / zanger Herman van Veen is nu 47 jaar. In de jaren negentig was ze mateloos populair als het GTST-liefje van Arnie (Reinout Oerlemans) en als zangeres met Guusje Nederhorst en Katja Schuurmans in het trio Linda, Roos en Jessica. Haar personage heeft in Canada gezeten, maar komt terug naar het RTL 4-dorp.

Bitterbal

,,Moet ik me nog een keer voorstellen?", vraagt Buddy Vedder (20) met een bitterbal in zijn hand als hij voor de tweede keer aan tafel komt zitten. Tijdens poging één van een interview wordt het nieuwe gezicht onderbroken en moet acteur even weg. ,,GTST, vet hè? Kemna-casting, het bureau waar ik sta ingeschreven, was opzoek naar een jongen die er zo uit ziet als ik. Dus toen mijn agent het nieuws vertelde zei ik volmondig ja."

Lees ook: Deze acteurs mogen van Metro terug in GTST.

Nog enthousiaster gaat hij verder: ,,Dit is echt een droom voor velen. Ik vertelde het aan mijn beste vrienden en ze zeiden: gast, dit is life changing." De audities vond hij maar wat spannend. ,,Tijdens de laatste ronde spookte het alleen maar door mijn hoofd dat dit mijn leven kon veranderen. En dat deed het ook, want ik heb het nu erg druk. Overdag werk ik voor GTST en in de avond doe ik andere dingen; maar ik wil niks liever."

Fan van Ludo

,,Zelf ben ik stiekem een beetje fan van Ludo", geeft Vedder toe. Hij legt uit hoe zijn personage Rover Dekker in het soapdorp van Ludo (Erik Vogel, red.) terecht komt: ,,In Canada is het één en ander voorgevallen, waardoor we te weinig geld hebben om het huis te kunnen betalen." ‘Zijn moeder’ Babette van Veen schuift even aan: ,,Maar niemand mag weten waar we wonen, want Linda vindt het niet fijn als mensen op haar neerkijken. Iedereen denkt dat we in een heel mooi huis wonen."

Toffie dingen

Buddy Vedder weet precies wat hij wil. ,,Ik zeg altijd dat ik wil doen wat ik leuk vind. Ik mag nu inspreken, in het theater staan (musical Heerlijk Duurt Het Langst, red.), elke dag hier op de set staan en presenteren is nog een doel. Hopelijk doe ik over een paar jaar deze vier toffe dingen. En dat ik eigenlijk de luxe positie heb om te moet kiezen." En zo lijkt in Meerdijk in snel tempo een jonge ster geboren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Linda met zoon terug in Goede Tijden
Sluiten