Jeroen Welling
Jeroen Welling Entertainment 14 sep 2015 / 13:47 uur

John Travolta verdedigt Scientology

Met de komst van de HBO-documentaire Going Clear: Scientology and the Prison of Belief ligt de beruchte religie weer flink onder vuur, maar John Travolta wil daar niets van weten. Dat vertelt hij aan Tampa Bay Times.

Lees ook: Scientology voor de rechter wegens fraude

“Ik heb hem niet gezien en ben het ook niet van plan”, zegt de acteur over de documentaire die de kerk fel bekritiseert. De film bespreekt onder meer fysieke intimidatie en chantage die binnen Scientology plaats zou vinden. “Ik heb niks van dat soort dingen ervaren, dus waarom zou ik iets communiceren dat niet waar is voor mij? Dat zou nergens op slaan, en dat geldt ook voor Tom Cruise, lijkt me.”

Lees ook: België wil Scientology vervolgen

Volgens het beroemde Scientology-lid is de documentaire een product van gefrustreerde ex-leden. “De kerk is niets dan briljant voor mij geweest. Ik ben zo gelukkig met mijn ervaringen in Scientology in de afgelopen veertig jaar, dat ik echt niks negatiefs te melden heb.” Travolta zegt dat hij zijn carrière te danken heeft aan zijn lidmaatschap van de kerk. “Oh mijn god, ik zou het nooit hebben gehaald zonder de assistentie van de kerk. Echt niet.” Ook inspireerde zijn geloof de acteur om goed te doen. “Ik heb zoveel mensen geholpen in moeilijke tijden. Van verlies van kinderen en dierbaren tot ziekte. Een negatieve blik op de kerk werpen, zou voor mij een misdaad zijn.”

Reageer op artikel:
John Travolta verdedigt Scientology
Sluiten