D. van Aken
D. van Aken Entertainment 30 sep 2015
Leestijd: 2 minuten

Gerard Joling klaar met vluchtelingenprobleem

Gerard Joling heeft een mening over het huidige vluchtelingenprobleem en vond het nodig om deze te uiten op zijn website. De overheid, Neelie Smit-Kroes, de NRC en het Midden-Oosten krijgen er flink van langs en dus is de zanger nu het gesprek van de dag op social media.

Wat heeft de miljonair allemaal geschreven? We zetten de opmerkelijkste uitspraken van Joling voor je op een rijtje:

Niemand is eerlijk

„Er is toch verdomme niemand die eerlijk zijn mening durft te geven. Het vreselijke wollige taalgebruik en de wensen niet bij naam te noemen. Bij onze bestuurders en politici wordt alles steeds duidelijker en zieliger.”

Neelie is te rijk en woont te mooi

„Volgens mevrouw Neelie Smit-Kroes is er geen maximum aantal asielzoekers dat Nederland kan opvangen. Zij voelt er niets voor de grenzen te sluiten. Mevrouw Kroes kan makkelijk praten, want zij zal er weinig last van hebben op de plek waar zij woont. Maar ze moet normaal doordenken dat Nederland ook nog leefbaar moet zijn voor andere mensen. De mensen die niet zo riant wonen en zo’n salaris hebben als o.a. mevrouw Kroes, Pfffff…”

Goede pensioenregeling Qatar

„Laatst las ik dat Qatar, een Arabische emiraat in het Midden-Oosten, waar de bevolking na 37 jaar werken met pensioen gaat, 12 asielzoekers heeft opgenomen.”

Mekka doet niets

„De sultanaat Oman niemand! Mekka heeft 15 asielzoekers en Koeweit 16 in de afgelopen 5 jaar opgenomen. De Emiraten kopen voor miljarden nieuwe vliegtuigen en in Nederland is er volgend jaar 1 miljard extra nodig voor vluchtelingen.”

Fietsend naar de kerk, lopend naar de moskee

„In bejaardentehuizen en verzorgingstehuizen moet je je reet afvegen met een krant en wachten tot iemand je komt verschonen. Mijn moeder moet straks op de fiets om een kerk te vinden en de islam kan in iedere stad lopend naar de Moskee!”

Joling is bang

„We slaan volledig door in Nederland het maakt mij doodsbang. De eerste knokpartijen en verkrachtingen zijn al gemeld in het asielzoekerscentrum. Waarschijnlijk denken veel eenzame ouderen bij het zien van de mensen die een asielzoeker als gast verwelkomen ‘deden ze dat bij mij ook maar eens!’.”

NRC heeft geen gelijk

„Ik las van de week in het NRC dat ik alleen nog onze bejaarden zie. De columnist Bas Heijne vroeg zich af of dit de enige smaak was. Paranoia of naïviteit? Nou Bas, allebei niet. Maar ik maak mezelf wel heel veel zorgen om alle mensen die ons land binnenkomen. En vraag me af welke er echte vluchtelingen zijn.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gerard Joling klaar met vluchtelingenprobleem
Sluiten