Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 20 sep 2015 / 15:30 uur

Frank Lammers boos om terugtrekking film

Frank Lammers is het niet eens met de terugtrekking uit de competitie van ‘zijn’ Michiel de Ruyter op het Nederlands Film Festival. Dit zei hij zondag in het NOS-Radio 1-programma Met Het Oog Op Morgen.

Lees ook: Videoclip met Frank Lammers in première.

De filmproducent van Michiel de Ruyter, Klaas de Jong, trekt de film terug omdat hij vindt dat er niet genoeg publieksfilms zijn die kans maken op een Gouden Kalf. Frank Lammers, die in de film te zien is in de hoofdrol Michiel de Ruyter, was niet op de hoogte van De Jong zijn beslissing. Daar is de acteur op zijn zachtst gezegd niet zo blij mee. Hij is bang dat de negatieve aandacht nu niet goed is voor de Nederlandse filmindustrie.

Winnen

„Het spijt me verschrikkelijk, maar ik moet hem toch afvallen. De prijs voor beste film is volgens de statuten de film die het meest heeft bijgedragen aan de Nederlandse film. Aan die criteria voldoet Michiel de Ruyter waarschijnlijk als enige film. Die had daar genomineerd moeten worden en moeten winnen. Maar zo’n reactie geven slaat nergens op.”

Frank Lammers was zelf genomineerd voor zijn rol in de film in de categorie Beste Acteur. Ook Roel Reiné, werd genomineerd in de categorie Beste Regisseur. Lammers heeft geprobeerd contact te zoeken met De Jong, maar wilde dat niet lukken.

De Ontsnapping

Naast Michiel de Ruyter werd zondag ook bekendgemaakt dat De Ontsnapping niet op het Nederlands Fim Festival wordt gedraaid. Producenten Sjef Scholte en Danielle Raaphorst besloten dit uit onvrede over het nieuwe stemsysteem van de Gouden Kalveren. Matthijs van de Sande Bakhuyzen, die in de film een jongen met kanker speelt, is wel nog steeds genomineerd voor de categorie Beste Acteur.

Nieuw stemsysteem

Wie er dit jaar allemaal een Gouden Kalf krijgt, wordt niet meer bepaald door een vakjury. Het Nederlands Filmfestival heeft een nieuw stemsysteem ingevoerd, waarbij de makers van de films zelf bepalen wie de prijzen krijgen. De Oscars werken ook op deze manier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Frank Lammers boos om terugtrekking film
Sluiten