Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Entertainment 24 sep 2015 / 07:07 uur

Ellie Goulding: ‘Succes went nooit’

Een nieuwe single uit, de start van de verkoop van haar concert (Amsterdam) en een nieuw album in aantocht: singer- songwriter Ellie Goulding vindt alle succes en aandacht ‘overweldigend’.

Lees ook: Blogger maakt zich dronken op

Amper uit en haar nieuwe single Mind is op 3FM al gebombardeerd tot megahit en op 538 tot Harde Schijf. Haar tourschema voert haar van Dubai naar Australië naar Polen. En naar Nederland: Ziggo Dome in Amsterdam op 26 januari. Ellie Goulding doet haar naam eer aan: alles wat ze aanraakt, verandert in goud.

Succes

Maar wennen doet het niet, zo vertelt ze tijdens een interview in Londen, waar ze haar make-upcollectie van MAC Cosmetics toelicht. „Ja, nee, ik ben enórm gewend aan het succes, natuurlijk”, zo grapt ze, terwijl ze met haar met zelfbedachte oogmake-up opgemaakte ogen rolt. Alle gekheid op een stokje: „Ik denk dat dat nooit gebeurt. Ik zal er in ieder geval nooit aan wennen. Je moet gewoon leren hoe je ermee omgaat. Op je af laten komen wat er allemaal gebeurt, want het kan overweldigend zijn.”
Het grote publiek leert Ellie kennen in 2010, met de cover van Elton Johns Your Song, het jaar van haar grote doorbraak. Al gooien ook onder meer de uptempo nummers Anything Could Happen (2012) en Burn (2013) hoge ogen. Maar uiteraard is haar grootste wapenfeit de titelsong van Fifty Shades of Grey, Love Me Like You Do. Saillant detail: haar nieuwste single zou een reactie zijn op Ed Sheerans Don’t? Who knows?, dat hij schreef nadat zij met één van zijn vrienden zou hebben geflikflooid.

Lees ook: Dit is echt magisch voor je haar

Dat wordt tijdens deze interviewdag natuurlijk ontkend noch bevestigd, maar feit is wel dat er momenteel veel gebeurt in het leven van de 28-jarige sympathieke Britse. Maar, zo benadrukt ze: „Ik ben nog steeds dezelfde persoon. Het is vooral dat ik overal ben, geografisch gezien en het is best zwaar voor mijn systeem om zo veel te reizen. Er is een hoop veranderd. Mijn muziek is veranderd. Ik ben gegroeid als artiest, ik ben gegroeid als persoon. Ik heb heel veel mensen ontmoet, heel veel dingen gezien.”

Vechten

En alles wat de blondine doet is ineens nieuws, van het stilleggen van een concert omdat er gevochten wordt, zoals ze begin deze maand deed, tot het dragen van luipaardprint. Ook dat is wennen. „Ik denk dat ik voor de pers een makkelijk persoon ben om over te praten ofzo, ik weet niet waarom. Ik ben gewend dat er over me wordt gepraat, maar je moet het maar van je af laten glijden en er niet te veel mee zitten. Als ik een mening over iets heb, dan zal ik die uitdragen. Ik doe het niet vaak en als het dan wel gebeurt, krijgt het ook echt de aandacht. Ik realiseer me dat ik mijn positie kan gebruiken om te praten over dingen die me bezighouden, anderen aan te moedigen of te helpen. Zeker jonge meisjes, aangezien ik veel jonge fans heb.”

Lees ook: Vrouwen krijgen rodelopermake-over

En waar andere artiesten handig een smeuïg onderwerp als het stilgelegde concert zouden vermijden, siert het Goulding dat ze er op ingaat: „In Glasgow heb ik inderdaad een vechtpartij gestopt. Er was een meisje dat op het hoofd van een ander meisje stampte, bizar. Maar ik geloof dat het uiteindelijke allemaal oké was. Althans, dat hoop ik.”

Kaarten voor het concert van 26 januari zijn vanaf vrijdag te koop. De make-upcollectie ligt vanaf 9 januari volgend jaar in de winkel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ellie Goulding: ‘Succes went nooit’
Sluiten