Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 29 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Dj biedt excuses aan voor homofobe opmerking

De Litouwse dj en producent Ten Walls excuseert zich voor de homofobe opmerkingen die hij afgelopen zomer maakte. Op zijn Facebookpagina had hij homo’s vergeleken met kindermisbruikers. Gevolg was dat Marijus Adomaitis, zoals hij heet, door veel festivals van het affiche werd geschrapt.

Pitch

Onder andere het Amsterdamse festival Pitch, Pukkelpop in Belgie, Creamfields in Engeland en Sónar in Spanje cancelden zijn show. Adomaitis stuurde maandag een mail aan het Britse DJ Mag, met daarin zijn uitvoerig geformuleerde excuses.

Lees ook: Pitch Festival schrapt dj-act na homofobe uitspraken

Impact

"Ik ben teleurgesteld door mijn eigen gedrag en de impact die het op andere mensen had. (…) Logisch dat mensen mij nu als homofoob zien, maar ik zie mezelf niet zo en heb mezelf nooit zo gezien. (…) Mijn opmerking sloeg nergens op", zegt Adomaitis.

"Ik ben een muzikant. Mijn muziek is voor iedereen. Ik probeer altijd mensen met elkaar te verenen om respect, gelijkheid, tolerantie en liefde af te dwingen."

In de mail meldt Ten Walls bezig te zijn aan een operaproject waarmee hij begrip en respect wil kweken voor de LGBT-gemeenschap in Litouwen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dj biedt excuses aan voor homofobe opmerking
Sluiten