Daisy Heyer
Daisy Heyer | LinkedIn Entertainment 20 sep 2015 / 12:41 uur

BN’ers zetten zich in tijdens Week tegen Pesten

Het is De Week Tegen Pesten. Heel medialand rukt uit om zijn of haar steentje bij te dragen in de strijd tegen het pesten. Wij zetten de belangrijkste gebeurtenissen van deze anti-pestweek voor je op een rijtje.

Zegels Van Duin

André van Duin koopt dinsdag de allereerste kinderpostzegels van 2015 aan zijn voordeur in Amsterdam van Jadey (9) en Melissa (14). De opbrengst van de zegels gaat naar kwetsbare kinderen, zoals Melissa, die geholpen werd met de problemen die zij ondervond doordat zij gepest werd.

Lees ook: ‘Pabo moet pestgedrag onder leraren aanpakken.’

Pest Check

Drank & Drugsrapper Ronnie Flex zet zich in tegen pesten. Hij nam speciaal voor deze week een track op, die maandag voor het eerst te horen is op NPO 3FM. De track is opgenomen voor de Pest Check, een landelijke graadmeter die aan de hand van een vragenlijst aan kinderen het antwoordt op de vraag: ‘Hoe veilig/onveilig voel jij je in de klas?’ geeft. Op NPO 3FM wordt trouwens ook iedere dag tussen 18.00 uur en 21.00 uur een pestslachtoffer geïnterviewd door Domien Verschuuren.

NPO-onderzoek

Ook de televisie besteedt aandacht aan de problematiek: vanaf maandag zendt NPO Zapp elke werkdag een Zappbios-film uit, zoals Spijt en Munya In Mij. Daarnaast besteedt Het Klokhuis van maandag tot en met vrijdag in een vijfdelige serie aandacht aan het fenomeen pesten. Het programma zoekt onder andere uit hoe de rolverdeling in een pestproces ontstaat. Er komt een programma Zapp Anti-Pest Club, gepresenteerd door Anne-Mar Zwart, dat om 19.30 uur te zien is. Zwart probeert in het programma om er samen met de hele klas voor te zorgen dat de sfeer verandert en iedereen in de klas met plezier naar school gaat.

Lees ook: Docente pleegde zelfmoord na pesterijen collega’s.

De Pest Test

Arie Boomsma en Tim Hofman hebben een drukke televisieweek. In het programma Week tegen Pesten: Op School gaan de twee Nederlandse scholen af om de vraag te stellen: Wat doe jij? Grijp je in, kijk je toe of loop je mee? Vrijdag sluiten ze hun week af met De Pest Test (BNN/KRO-NCRV): een confronterende persoonlijkheidstest waaruit blijkt of je een pester of een meeloper bent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
BN’ers zetten zich in tijdens Week tegen Pesten
Sluiten