Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 14 sep 2015
Leestijd: 2 minuten

‘Bananasplit blijft bestaan!’

Volgens Frans Bauer blijft zijn programma Bananasplit gewoon bestaan. Dit zegt hij in het televisieblad Televizier.

Ondanks het feit dat staatssecretaris Sander Dekker (media) niet echt een fan van het programma is, zegt Frans Bauer in een interview met Televizier dat Bananasplit gewoon blijft bestaan. Het programma dat gepresenteerd wordt door Bauer is op dit moment niet op televisie te zien, maar de reden daarachter is volgens de zanger en presentator het voorrang geven aan zijn nieuwe programma What The Frans.

Lees ook: Kosten programma’s Publieke Omroep openbaar.

„Het is wel goed om er een jaartje mee te wachten en What The Frans voorrang te geven. Dat programma is heel eigentijds, een frisse wind. Kunnen we intussen broeden op ideeën voor Bananasplit”, aldus Frans Bauer in het interview.

Totaal verschillend

What The Frans is net als Bananasplit ook een verborgen cameraprogramma, maar volgens Bauer zijn de twee totaal verschillend van elkaar. In plaats van iemand in de val te lokken, wordt er in What The Frans voor gezorgd dat vrienden en familieleden van de hoofdpersonen van verbazing achterover vallen.

Discussie

Bananasplit was het afgelopen jaar onderwerp van discussie. Sander Dekker noemde het programma als voorbeeld van televisieprogramma’s die moeten verdwijnen als zijn wetsvoorstel doorgaat. In dat wetsvoorstel staat dat amusement niet langer het doel mag zijn van de Nederlandse Publieke Omroep. „De programma’s van de publieke omroepen moeten ertoe doen, zodat kan worden gerechtvaardigd waarom ze met publiek geld worden gemaakt”, zei Dekker hierover.

‘Dat de Nederlandse overheid zich wil bemoeien met de inhoud van uiterst succesvolle tv-programma’s riekt naar censuur. Dat mag nooit gebeuren! We leven in Holland. Niet in China of Noord-Korea’, zei Bauer hierover destijds in het AD.

https://www.youtube.com/watch?v=7OTHZtTGX2Y

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Bananasplit blijft bestaan!’
Sluiten