Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 27 aug 2015

Waar kan ik welke voetbalwedstrijd zien?

Kunnen we straks Spaans voetbal op een open kanaal van Sport1 en Ziggo kijken? En waar zitten die wedstrijden van Oranje nou eigenlijk? Door alle verschuivingen bestaat de kans dat je als kijker door de bomen de bal niet meer ziet. Waar kun je naar welke wedstrijden kijken? Een overzichtje.

Champions League
Met ingang van dit seizoen zijn de wedstrijden in de Champions League te zien via SBS6. De zender heeft de rechten voor de live-uitzendingen voor een periode van drie jaar gekocht. Sport 1 zendt de CL-duels ook live uit, maar dan achter de decoder.

Eredivisie
De wedstrijden in de Eredivisie zijn live te zien op de zenders van FoxSports, waarvoor je een abonnement moet hebben.

Samenvattingen Eredivisie
De samenvattingen van de eredivisiewedstrijden worden traditiegetrouw door de NOS uitgezonden (Studio Sport, NPO1).

Nederlands Elftal
De EK-kwalificatiewedstrijden van Oranje worden live uitgezonden door NOS, meestal op NPO3. De oefeninterlands zijn te zien bij SBS.

KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal
De Johan Cruijff Schaal werd dit jaar uitgezonden op het open kanaal van FOX. De eerste rondes van de KNVB Beker zijn te volgen via de betaalzenders van FOX. De uitzendrechten voor live-verslag van halve finales en de finale verkocht FOX door aan SBS6.

Jupiler League
Samenvattingen uit de Jupiler League zijn op de verschillende kanalen van FOX Sports te zien.

Vrouwenvoetbal
De oefen- en kwalificatiewedstrijden van het Nederlands vrouwenelftal zitten bij FOX.

Europa League
De wedstrijden in het kader van de Europa League worden net als voorgaande jaren uitgezonden door RTL7. De voorrondes, zoals de wedstrijd tussen Ajax en FK Jablonec donderdag, zijn dan weer te zien bij FOX Sports.

Buitenlandse competities
FOX zendt de Duitse Bundesliga, de Turkse Spor Toto Süper Lig, de Belgische Jupiler Pro League, de Griekse Super Liga en de Liga Portugal live uit, en overweegt volgens de laatste geruchten de Spaanse Primera Division gratis en voor niks op een, samen met Ziggo nieuw te lanceren, open sportzender te gooien.

Sport 1, die andere sportbetaalzender, heeft de Engelse Premier League plus buitenlandse bekertoernooien zoals de FA Cup, de DFB Pokal, de Copa del Rey en de Coppa Italia.

Eurosport zendt de komende vier seizoenen live wedstrijden uit de Italiaanse Serie A uit. Ook zijn de wedstrijden uit de Franse competitie en de Amerikaanse Major Soccer League via Eurosport en/of Eurosport 2 te zien. Bovendien laat de zender veel internationale jeugdtoernooien zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Waar kan ik welke voetbalwedstrijd zien?
Sluiten