Jeroen Welling
Jeroen Welling Entertainment 15 aug 2015
Leestijd: 1 minuut

Disney en Pixar kondigen nieuwe films aan

Disney en Pixar hebben op een persconferentie allebei een gloednieuwe film aangekondigd.

Disney gaat in 2018 komen met Gigantic, een film à la Frozen met veel liedjes. Walt Disney Animation-chef John Lasseter noemt Gigantic ,,onze versie van Jaap en de bonenstaak”, alleen is Jaap in deze versie een Spanjaard en speelt het verhaal zich af tijdens de ontdekking van de Nieuwe Wereld. Regisseur is Tangled-regisseur Nathan Greno en Frozen-componisten Robin en Kristen Lopez (van Let It Go) zijn ook van de partij.

Lees ook: Zo vind je alle verstopte Mickey’s in Disney-films

Pixar

Na Disney kondigde Disney-dochter Pixar ook een nieuwe film aan: Coco. Coco is gebaseerd op de Mexicaanse Dag van de Doden, een feest- en herdenkingsdag. De traditie wil dat de zielen van kinderen en volwassenen tijdens de Dag van de Doden terugkeren naar de aarde. Dat is zo ongeveer alles wat er tot nu toe bekend is over Coco, schrijft Wired.

Lees ook: Disney recyclet al jaren animaties uit films

Finding Dory

Ook werd er wat meer bekend over Finding Dory, de opvolger van Finding Nemo. Zo keert Ellen Degeneres terug voor de stem van de vergeetachtige Dory en speelt ook Ed O’Neill (van Married with children en Modern Family) een rol.

De film speelt zich zes maanden na Nemo af en volgt Nemo, Marlin en Dory naar Californië om de familie van Dory te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Disney en Pixar kondigen nieuwe films aan
Sluiten