Metro
Metro Entertainment 12 aug 2015 / 07:15 uur

Denen pislink om krokodillentas prinses Mary

De Deense kroonprinses Mary heeft een tas van krokodillenleer en dat is nogal in het verkeerde keelgat geschoten bij het Deense volk. Haar onderdanen eisen onder leiding van de Deense krant Ekstra Bladet dat Mary verantwoording aflegt over waarom zij het normaal lijkt te vinden een tas van deze leersoort bij zich te dragen. Op deze manier zou ze zich namelijk schuldig maken aan dierenmishandeling, zo schrijft de boulevardkrant woensdag.

LEES OOK: Naakte Pink in actie tegen bont

De prijzige Birkin-tas van modehuis Hermès (á 30.000 euro) is omstreden sinds dierenwelzijnsactivisten van PETA kort geleden hebben aangetoond dat de krokodillen op de speciale boerderijen in Zimbabwe en Texas op allesbehalve diervriendelijke wijze worden behandeld en geslacht. "Hermès wil de consument doen geloven dat het een luxe business is, maar achter elke Birkintas zit een leven van ellende voor de dieren", aldus een woordvoerder van PETA.

Jane Birkin

Jane Birkin, die haar naam verleende aan de tas, eiste na de onthulling van de dierenactivisten dat Hermès de tassen een andere naam gaf. Het modehuis ontkende overigens de aantijgingen. Kroonprinses Mary en het Deense hof weigerden op vragen van Ekstra Bladet over de tas in te gaan. "Ze was zo gesloten als een oester maar moet zich verantwoorden", meende de krant in navolging van dierenbeschermers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Denen pislink om krokodillentas prinses Mary
Sluiten