Bianca Brasser
Bianca Brasser Entertainment 21 aug 2015

Dankzij Frozen weer hoop voor lege kassa Disneyland

Hoewel de eerste Frozenfans beginnen af te haken en Frozenartikelen tegenwoordig ook in de uitverkoophoek te vinden zijn, blijft de Disneykassa rinkelen dankzij de animatiefilmhit. Dit keer is het aan Disneyland Parijs om de vruchten te plukken van het ijssprookje.

Nooit eerder haalde het park zo’n hoge omzet als het afgelopen half jaar. Het Disneyresort in Europa haalde een miljard dollar binnen, zo meldt pretparksite Loopings.nl.

via GIPHY

Frozenmania

En dat is zeer waarschijnlijk te danken aan de prinsessen Anna en Elsa die in het park te vinden zijn. Voor de meet en greet met de dames staan lange rijen en de dames zijn zo populair dat ze in Disneyland Parijs onherkenbaar over straat moeten. Met de kap van hun mantel ver over hun gezicht getrokken, banen zij zich een weg door het park om bij de meet en greet-locatie aan te komen.

Lees ook: Op de vuist voor Frozen

De Frozenkarakters werden ook toegevoegd aan de parade en dit voorjaar startte het zomerevenement Frozen Summer Fun. Sindsdien zijn de Frozenhelden ook in een Frozen-meezingshow te zien en er herrees een waar Frozendorp in het park. Al met al kon het park de afgelopen maanden rekenen op 4 procent meer bezoekers.

Financiele nachtmerrie

Het geld dat Frozen nu in het Franse Disneylaatje brengt, is hard nodig. Sinds de opening in 1992 kampt Disneyland Paris met tegenvallende resultaten. Vorig jaar pompte moederbedrijf Walt Disney Company noodgedwongen een miljard euro in het park. Bezoekersaantallen bleven maar teruglopen, ondanks een nieuwe attracties en fikse investeringen.

Maar nu de bezoekersaantallen sinds jaren weer stijgen, stijgt ook de hoop. Mogelijk betekent Frozen het begin van de redding voor het noodlijdende park, zo wordt gerept.

Lees ook: Rinkelende Disneykassa dankzij uitmelken Frozen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dankzij Frozen weer hoop voor lege kassa Disneyland
Sluiten