Metro en ANP
Metro en ANP Entertainment 31 jul 2015 / 08:49 uur

‘Koningslied kostte ruim half miljoen’

Het Koningslied dat in 2013 werd gemaakt voor de inhuldiging van koning Willem-Alexander is veel duurder dan gedacht. Er is 400.000 euro uitgegeven voor de productie van het liedje. Daarbovenop komt de 150.000 euro die de NPO bijdroeg.

Lees ook: Koningslied trekt aandacht buitenlandse pers

Dat schrijft De Telegraaf vrijdag, die de eindafrekening van het Nationaal Comité Inhuldiging heeft ingezien.

Factuur

Volgens de krant hebben de 51 artiesten die aan het liedje meewerkten in ieder geval geen geld gekregen, omdat zij het deden voor het goede doel Oranjefonds. Componist John Ewbank liet tegenover de krant weten dat hij niet weet waar al het geld aan is besteed. „Ik heb ook geen factuur gestuurd voor mijn werk of het gebruik van de studio.”

Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst zei tegen de krant dat er kosten zijn gemaakt voor de huur van de studio en activiteiten in en om Ahoy.

Reageer op artikel:
‘Koningslied kostte ruim half miljoen’
Sluiten