Jeroen Welling
Jeroen Welling Entertainment 21 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

Taylor Swift trekt ten strijde tegen Apple Music

Taylor Swift laat haar laatste en succesvolste album 1989 niet aanbieden op de nieuwe muziekstreamdienst van Apple, Apple Music. Dat laat de blonde zangeres weten in een open brief aan de technologiereus.

Lees ook: Taylor Swift is een schatje: 5x bewijs

Swift valt over het feit dat Apple Music voor alle gebruikers de eerste 3 maanden gratis is, maar dat het bedrijf over die eerste 3 maanden ook niets betaalt aan artiesten. “Ik vind dat schokkend, teleurstellend en op geen enkele manier representatief voor de progressieve en genereuze manier waarop dit bedrijf zich vroeger gedroeg.”

Nieuwe artiesten

“Dit gaat niet om mij”, schrijft Swift verder. “Dit gaat over de nieuwe artiest of band die net een succesvolle eerste single heeft uitgebracht en daar niet voor betaald wordt. We weten allemaal hoe astronomisch het succes van Apple is en dat het bedrijf meer dan genoeg geld in kas heeft om de artiesten, schrijvers en producenten in de proefperiode te betalen… Zelfs als de fans niets betalen.”

Lees ook: Taylor Swift heeft per direct al haar muziek van Spotify gehaald

Swift heeft al langer met gratis muziekstreamdiensten. Zo verwijderde ze bijna al haar muziek van Spotify.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Taylor Swift trekt ten strijde tegen Apple Music
Sluiten