Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 12 jun 2015 / 21:57 uur

Pinkpoprecensie: Faith No More legt de lat hoog

Faith No More
3FM Stage
Vrijdag, 19.15 – 20.15 uur

De show: Een podium vol bloemen, de hele band in het wit – het lijkt wel alsof er een maffia-uitvaart op het programma staat in plaats van een Pinkpop-optreden. Maar wat Faith No More vrijdagavond in Zuid-Limburg laat zien heeft weinig met afscheid te maken. De Amerikaanse crossoverrockband, die heldenstatus bereikte in de jaren negentig, vliegt er in. Met zanger Mike Patton als middelpunt. Wat is hij goed bij stem. Een vlammende mix van oud en nieuw, met nadruk op klassieker King For A Day… Fool For A Lifetime uit 1995 en het onlangs uitgekomen Sol Invictus, wordt door de strak spelende veteranen snoeihard de Pinkpopwei ingeslingerd.

Hoogtepunt: Patton die crowdsurft. Patton die de camera overneemt. Patton die zijn gouden microfoon – even later ingeruild voor een roze exemplaar – half in zijn mond stopt en vervolgens nog steeds de sterren van de hemel zingt.

Eindcijfer: 8,5

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pinkpoprecensie: Faith No More legt de lat hoog
Sluiten