Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 19 jun 2015

Mark van Eeuwen zingt en danst niet als musicalster

Zijn naam zong al rond, maar zelf hoeft hoofdrolspeler Mark van Eeuwen niet te zingen in de nieuwe Nederlandse musical The Bodyguard.

Een complete verrassing was het dankzij het al eerder uitlekken van zijn naam al niet meer, maar donderdag werd Mark van Eeuwen dan toch officieel gepresenteerd als dé bodyguard in de nieuwe musical The Bodyguard. Althans, als een van de twee lijfwachten in het stuk dan, want hij deelt de rol met acteur Dave Mantel. De twee kwamen gisteren, geheel in stijl met de laatste scene van de beroemde Hollywoodfilm waar de show op gebaseerd is, met een privévliegtuigje de op Schiphol uitgenodigde vaderlandse pers tegemoet gereden.

Opvallend

„Nee, helaas, ik heb niet zelf even mogen vliegen”, grinnikt Van Eeuwen als hij even later op een stoel in een hoekje van de luxe privévliegtuigjeslounge is neergestreken. „Eigenlijk was die aankomst ook een beetje tegenstrijdig met het verhaal. Bodyguards horen zich juist een beetje onopvallend op te stellen dacht ik.”

Maar onopvallend is het hele gebeuren rond de Nederlandse variant van The Bodyguard sowieso al niet. Want waar er met Mark en Dave is gekozen voor twee acteurs die geen ervaring hebben met musical, is er voor de vrouwelijke hoofdrol gekozen voor Romy Monteiro, de zingende dochter van Antje Monteiro, die op haar beurt weer geen ervaring heeft met acteren.

Niet gedanst

Dat Van Eeuwen geen ervaring heeft met musical, maakt voor zijn rol in ieder geval niet uit: het is een acterende rol. „Er wordt zelfs niet gedanst”, vertelt hij. „Maar ik zie dat vooral als een uitdaging. Om die rol in zo’n groot spektakel, want dat wordt het, door alleen te acteren toch goed neer te zetten. Bovendien vind ik musicals waarin ook veel gespeeld wordt het leukst. Die combinatie van zang, dans en spel maakt het krachtig."

Dat de blonde acteur juist nu zijn debuut maakt in het theater, is opmerkelijk. Zijn filmcarrière lijkt met rollen in het Nederlandse Rendez-vous en het Amerikaanse Kidnapping Mister Heineken juist een enorme vlucht te nemen. Een kwestie van keuzes maken, zegt Van Eeuwen.

LEES OOK: Peter R. de Vries niet blij met Heinekenfilm

„Met mijn filmcarrière gaat het inderdaad goed op dit moment, maar het was gewoon zo dat dit op mijn pad kwam en het me een leuke rol leek om te spelen. Bovendien wilde wel weer eens op het toneel te staan." Het is dan ook niet zo dat de gang naar Hollywood nu gestaakt wordt. „Ik heb een hele goede agent in Amerika getekend, maar er zijn op dit moment geen concrete plannen. ” En komen die wel, dan is daar wel een mouw aan te passen, zegt de acteur. „Musicals zijn goed te combineren met ander werk omdat het vooral ’s avonds werken is. Overdag kan je dan iets anders doen. Dus we zullen zien wat de toekomst brengt!"

The Bodyguard speelt vanaf 13 september in het Beatrix Theater in Utrecht

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Mark van Eeuwen zingt en danst niet als musicalster
Sluiten