Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 18 jun 2015 / 08:56 uur

Bij Nance hangen de slingers buiten

Nance Coolen is vanaf vrijdag te zien in Staatsloterij: Puur Geluk, een nieuw verrassingsprogramma van RTL 4.

In Puur Geluk worden nietsvermoedende mensen verrast met de gekste dingen. Is dit een soort nieuwe surpriseshow?

Nee, dat is het niet. Het is een heel ander programma. Om te beginnen verrassen wij geen mensen die ons een brief hebben geschreven, maar hebben wij de mensen zelf gevonden via social media. De redactie heeft echt gezocht naar mensen die wel een verrassing voor konden gebruiken. Daarnaast vinden alle verrassingen buiten de studio plaats, waar ze worden gefilmd met een verborgen camera.

Veel kandidaten zullen geëmotioneerd zijn door de verrassing. Huil jij makkelijk mee?

Ik ben geen koele kikker, dus als iets me emotioneert dan zal ik dat niet expres verbergen. Maar ik wil ook weer niet zo’n presentatrice zijn die een heel uur lang mee zit te huilen met de kandidaten.

Om maar binnen het thema te blijven: vorig jaar maakte je je comeback op tv nadat je in 2012 weg moest bij SBS6. Was dat ’puur geluk’, of heb je daar hard voor gewerkt?

Een beetje geluk, denk ik. Maar het was ook veel praten, je gezicht laten zien en laten merken dat je er weer bent. Ik ben nog steeds heel blij dat RTL dat heeft opgepakt. Het is voor mij ook echt een geluksmoment om voor Puur Geluk weer in zo’n grote studio te staan, want dat is toch wel altijd mijn droom geweest. Bij mij thuis hangen de slingers buiten!

Wat maakt zo’n groot programma zo leuk?

Dat vind ik heel moeilijk om uit te leggen. Het is echt een gevoel. als je daar dan staat en je ziet al die lampen, de regie, iedereen staat klaar, dan voelt dat heel spannend. Het maakt mij echt blij.

Puur Geluk is op vrijdagavond primetime te zien, brengt dat nog extra spanning met zich mee?

Ja, natuurlijk. Het is super eng! En vooral voor de zender wil je dan presenteren. Je hoopt dus heel erg dat er veel mensen gaan kijken. Er zijn presentatoren die zich voorafgaand aan zo’n programma dan gaan indekken van ’als het zoveel mensen kijken dan ben ik al blij’, maar ik doe dat niet. Ik heb namelijk geen idee wat het zal gaan doen.

Komende zomer ben je te zien met Wie Doet De Afwas, maar zijn er ook al weer plannen voor het najaar?

Niet heel concreet. Aan de andere kant: met Familie Gezocht, Wie doet de afwas en nu Puur geluk was het ook wel een druk jaar, dus ik vind het ook wel lekker om in elk geval in de zomer weer op adem te komen!

Puur Geluk, vanaf morgen om 20.30 uur op RTL 4

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Bij Nance hangen de slingers buiten
Sluiten