Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 6 mei 2015 / 15:30 uur

Zoveelste streepje op kerfstok familie Saunders

Even het geheugen opfrissen: Ben Saunders kennen we als de uitbundig getatoeëerde zanger die het eerste seizoen van The Voice won. Zijn broer Dean zingt ook en won in hetzelfde jaar (2011) Popstars. Maar sindsdien figureren ze vaker in politieberichten dan in hitlijsten.

Dean

Dean Saunders werd hij vorig jaar vervolgd voor mishandeling van zijn vriendin. Hij werd daarvoor veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur en een boete van vierhonderd euro. Ook moest hij van de rechter in therapie vanwege zijn opvliegende karakter. In augustus werd hij opgepakt omdat hij werd verdacht van het in brand steken van een auto van zijn ex-schoonouders. Na een paar weken te hebben vastgezeten kwam hij weer op vrije voeten.

Jamie

Jamie Saunders is de enige van de drie die we niet van een talentenjacht kennen. Hij verdiende zijn geld als professioneel vechtsporter en beveiliger. Maar bij jusititie is juist hij de bekendste van de drie. Jamie werd in 2013 verdacht van zes mishandelingen in Alkmaar en Hoorn. De rechtbank veroordeelde hem tot zes maanden gevangenisstraf met een proeftijd van twee jaar. In hoger beroep kreeg hij een taakstraf van tweehonderd uur.

Ben

Zanger/tatoeëerder Ben Saunders vernielde vorig jaar oktober na een opstootje meerdere voertuigen in Landsmeer. Ook is hij lid van Satudarah, de motorclub die niet een al te schattig imago heeft. Maar hij lijkt nog de braafste van het stel te zijn.

Vuisten

Tot bevrijdingsdag 2015 en de mishandeling van de verkeersregelaar in Hoorn, de ’hometown’ van de familie Saunders. De man, die was ingezet vanwege het Bevrijdingsfestival, versperde een auto met daarin Ben’s vader en Jamie de weg omdat de binnenstad wegens festiviteiten was afgesloten voor verkeer. Ben zag het vanuit zijn tattooshop gebeuren en rende naar buiten om verhaal te halen. Met zijn vuisten. Resultaat: een getraumatiseerde verkeersregelaar met een gespleten gebit, een kaakfractuur en een hersenschudding. En een nieuw streepje op de kerfstok van de familie Saunders.

‘Gewone jongens’

"Wij zijn geen lieverdjes, maar ook geen criminelen", zei Dean vorig jaar tegen RTL. "Als ik op straat loop en ik krijg een klap dan sla ik terug. Veel mensen zijn politiek correct, dat zijn wij niet. Wij zijn gewone jongens."

Lees ook: Ben Saunders sloeg gebit slachtoffer doormidden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Zoveelste streepje op kerfstok familie Saunders
Sluiten