Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 12 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

‘Trijntje eindigt in top 15 bij Songfestival’

Als we het Nederlandse publiek moeten geloven, eindigt Trijntje Oosterhuis in de finale van het Eurovisie Songfestival ergens tussen de 11e en de 15e plek. Dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door onderzoeksbureau Panelwizard/Kien in opdracht van Songfestival Sing Along, een evenement dat op 15 mei plaatsvindt in Ziggo Dome.

Uitslag

Met 16,6 procent voorspelt het merendeel van de ondervraagden de voornoemde positie. Een achtste van de mensen – namelijk 12,4 procent – denkt dat Trijntje niet verder komt dan de halve finale. Ook zijn er mensen die denken dat Oosterhuis en haar nummer Walk Along de top 3 van het liedjesfestijn gaat halen: maar liefst 13 procent van de ondervraagden voorspelt dat.

LEES OOK: Trijntje nog niet nerveus voor Songfestival

Uit het onderzoekje blijkt ook dat het grootste deel van de ondervraagde medelanders denkt dat we Walk Along over vijf jaar niet meer mee kunnen zingen.

Trijntje Oosterhuis doet op dinsdag 19 mei in Wenen mee aan de eerste halve finale van het liederenfeest. De finale is op 23 mei 2015 en zal in het kader van de 60ste editie van het Eurovisie Songfestival extra feestelijk zijn. Oostenrijk won vorig jaar het liedjesfestijn met het optreden van Conchita Wurst – Rise like a Phoenix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Trijntje eindigt in top 15 bij Songfestival’
Sluiten