Metro en ANP
Metro en ANP Entertainment 9 mei 2015 / 10:34 uur

The Muppets komen terug op tv

Er is inderdaad een geheel nieuwe Muppets-serie in de maak. Dat heeft het Amerikaanse televisienetwerk ABC bevestigd.

Lees ook: Christoph Waltz ziet acteren met Muppets wel zitten

In The Muppets worden beroemde poppen als Kermit de Kikker en Miss Piggy voor het eerst gevolgd tijdens hun dagelijks leven. Het moet een moderne ‘mockumentary’-serie worden waarin de persoonlijke ontwikkelingen van de Muppets centraal staan, ‘zowel thuis als op het werk’. Het programma is bedoeld voor kinderen van alle leeftijden.

Staande ovatie

Het script voor The Muppets wordt geschreven door Bill Prady, bedenker van de succesvolle sitcom The Big Bang Theory, en Bob Kushell, die onder meer heeft gewerkt aan Anger Management met Charlie Sheen. Een pilot-aflevering van de serie werd uitstekend ontvangen en kreeg naar verluidt een staande ovatie van de zenderbazen bij ABC.

Lees ook: Jamai Loman spreekt stem in voor The Muppets

De Muppets, een combinatie van de Engelse woorden ‘marionette’ en ‘puppets’, waren in de jaren 50 voor het eerst te zien in programma’s als Sesamstraat. In 1976 kregen ze hun eigen show. Sindsdien zijn er onder meer talloze Muppets-films verschenen, waaronder The Muppet Christmas Carol (1992) en Muppets Most Wanted (2014).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
The Muppets komen terug op tv
Sluiten