Astrid Ottens
Astrid Ottens Entertainment 1 mei 2015 / 19:25 uur

Koning Willem-Alexander opent SAIL op Aruba

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn vanmorgen door duizenden Arubanen en toeristen begroet bij de opening van SAIL Aruba. De koning nam vanaf de kade in de cruisehaven van Oranjestad het eresaluut in ontvangst van het patrouilleschip Zr. Ms. Zeeland, dat tijdens het langsvaren 35 schoten afvuurde. Daarmee was het maritieme evenement geopend.

Open dag

Aan de ceremoniële opening namen ook de Amerikaanse en Nederlandse kustwacht, de Britse Royal Navy en het Canadese ‘tall ship’ Picton Castle deel. SAIL Aruba staat in het teken van 200 jaar koninkrijk en 350 jaar Korps Mariniers. De mariniers hebben voor de gelegenheid hun jaarlijkse open dag van het eigen terrein verplaatst naar de cruisehaven.

Het koningspaar woont vrijdagmiddag aan boord van de Zeeland op zee demonstraties bij van de Koninklijke marine en de kustwacht. Daarna is er aan boord van het Canadese schip nog een ontmoeting met alle commandanten en kapiteins van de aan SAIL deelnemende grotere schepen.

Lees ook: Robbie Williams wil kop koffie drinken met Máxima

Willem-Alexander en Máxima zijn donderdagavond vanuit Bonaire aangekomen op Aruba. Ze werden vrijdagmorgen officieel ontvangen door gouverneur Fredis Refunjol in zijn nieuwe, nog onbewoonde ambtswoning.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Koning Willem-Alexander opent SAIL op Aruba
Sluiten