Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Entertainment 31 mei 2015 / 00:02 uur

Kenny B: laat mij gewoon maar muziek maken

Kenny B heeft het er maar druk mee sinds zijn nummer ‘Parijs’ in zo’n beetje elke hitlijst op één staat. Een albumrelease, optredens, interviews… ‘’Gelukkig is het tijdelijk’’, lacht hij. ‘’Begrijp me niet verkeerd, ik ben heel blij dat mijn muziek zo goed ontvangen wordt, maar het mag allemaal wel weer wat rustiger.’’

Geen tijd

Door de hectiek heeft de Surinaams-Nederlandse zanger, die eigenlijk Kenneth Bron heet, nog geen tijd gehad om alles wat hem in krap twee maanden is overkomen te laten bezinken. ‘’Tuurlijk denk ik soms ‘wow, ik geloof dat ik wel iets gepresteerd heb’. Bijvoorbeeld als ik naar die dubbel platina aan de muur kijk. Maar het leven gaat gewoon door en ook nog eens met een druk schema. Ik heb simpelweg nog geen tijd gehad om er bij stil te staan. Waarschijnlijk besef ik het pas als ik er even tussenuit ga, op vakantie.’’

Gewoon

Hoewel je misschien zou denken dat Kenny’s leven sinds zijn bekendheid behoorlijk is veranderd, valt dat volgens de zanger zelf best mee. ‘’Ik was al gewoon en ik blijf gewoon. Als ik met beide benen op de grond sta, kan ik ook niet vallen.’’

Lees ook: Nieuwe Kenny B. parodie: ‘Praat Marokkaans met me’

Nuchter en bescheiden als hij is, hoeft die heisa rondom zijn muziek van hem ook niet zo. ‘’Laat mij maar gewoon muziek maken. Dat is voor mij genoeg.’’

Kenny zijn

Toch waardeert hij het ook. ‘’Ik ben ontzettend blij dat ik een podium heb om te zeggen wat ik wil zeggen, dat veel mensen ernaar luisteren en het kennelijk waarderen’’, aldus de zanger. Op straat word ik aangesproken door mensen die me vertellen dat ze blij zijn met mijn muziek. Het is gek, maar ook leuk’’, vertelt hij. ‘’Laatst ging ik naar een begrafenis toen een moeder en haar dochter, die net van oma’s uitvaart kwamen, met me op de foto wilden. ‘Oma zou er zo hard om hebben gelachen dat we dit nu doen’, zeiden ze. Daar moest ik dan weer om lachen. Ik vind het fijn dat ik mensen blij kan maken gewoon door Kenny te zijn.’’

Succes

De Parijs-zanger had nooit gedacht dat hij met een Nederlandstalig liedje zo’n hit zou scoren. ‘’Een donkere man die met een accent in het Nederlands zingt’’, lacht hij. ‘’Niet doorvertellen hoor, maar misschien is juist dat, in combinatie met de pakkende melodie en het feit dat ik ‘praat Nederlands met me’ zing, wel het geheim van het succes.’’

Bang dat hij met een volgend nummer minder goed scoort is Kenny niet. ‘’Ik voel geen druk om aan de top te blijven’’, zegt hij. ‘’Met een kleiner publiek ben ik ook tevreden.’’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kenny B: laat mij gewoon maar muziek maken
Sluiten