Metro
Metro Entertainment 25 mei 2015 / 17:40 uur

Jurk Edsilia was idee van Maurice Wijnen

Edsilia Rombley werd door Maurice Wijnen op het idee gebracht om de veelbesproken decolleté-jurk van Trijntje Oosterhuis te dragen bij het doorgeven van de Nederlandse punten bij het Eurovisiesongfestival. Dat vertelde Edsilia in RTL Boulevard.

Lees ook: Zweden wint, Edsilia heldin van het Songfestival

Giller

"Ik vind het nog steeds een giller", zei Edsilia, die zaterdagavond voor zo’n 200 miljoen kijkers verscheen in de zwarte jurk met naveldiep decolleté van ontwerper Tycho Boeker. Die jurk droeg Trijntje Oosterhuis bij haar eerste repetitie in Wenen. Ze koos uiteindelijk voor een andere outfit.

Stunt

Edsilia vertelde dat ze in Hilversum was om het doorgeven van de punten te repeteren. Ze liep daar de Nederlandse vakjury tegen het lijf die de Eurovisieliedjes beoordeelde. Eén van de juryleden was Maurice Wijnen. Edsilia: "Hij zei tegen me: zou het niet een stunt zijn als je die jurk aandoet? Ik ging meteen Trijntje bellen, die vond het een geweldig idee."

Ontwerper

Ze belde ook ontwerper Tycho Boeker, omdat er nog wel iets aan de jurk veranderd moest worden voor Edsilia hem kon dragen. "Er zit een huidkleurig onderdeel in, dat moest worden aangepast aan mijn huidskleur." Bovendien moest de jurk haar nog passen. "Tycho had het eigenlijk druk met de Toppers, maar hij heeft me geholpen, hij heeft ‘m zo gemaakt dat ik hem aan kon.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jurk Edsilia was idee van Maurice Wijnen
Sluiten