Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Entertainment 7 mei 2015

John van den Heuvel: ‘Ik ben geen vechtmachine’

Misdaadjournalist John van den Heuvel is vanaf donderdagavond 7 mei te zien in het tweede seizoen van het RTL4-programma Op de Vlucht.

Is seizoen twee anders dan seizoen één?
‘’Nee, niet echt. Net zoals in het vorige seizoen gaan we op zoek naar voortvluchtige Nederlandse criminelen in het buitenland.’’

Eén van hen is de beruchte vrouwenhandelaar Saban B. Waarom vond jij het belangrijk hem op te sporen?
‘’Ik wilde Saban duidelijk maken dat we hem in Nederland nog niet vergeten zijn. We hebben dan ook veel moeite gestoken in deze zoektocht en zijn drie keer afgereisd naar Turkije om hem te vinden.’’

Uiteindelijk heb je hem gevonden. Hij ging vast niet zomaar met je mee?
‘’Hij reageerde tijdens de confrontatie inderdaad erg agressief. Hij wilde mij te lijf gaan, maar schopte eerst iemand anders uit mijn team. Toen hij opmerkte dat omstanders het zagen gebeuren, besloot hij mij niet meer aan te vallen.’’

Was je niet bang?
‘’Van tevoren wisten we dat hij een heel gewelddadige man is. Toen ze hem in Nederland oppakten voor mensenhandel en het uitbuiten en dwingen tot prostitutie van vrouwen, hadden ze twee arrestatieteams nodig. Het was dus wel spannend om hem te confronteren, ja.’’

Maar dat hebben jullie toch gedaan.
‘’We wisten dat het een risico was, maar dat hoort ook wel een beetje bij het programma. Als ik daarvoor terug zou deinzen, moet ik een programma als campinglife gaan doen. Ik ben geen vechtmachine, maar ik laat me ook niet in de pan hakken.’’

Zou je hierna nog wel meer seizoenen willen maken?
‘’Ja, ik zou moeiteloos nog tien seizoenen kunnen vullen. Er lopen nog zo’n 12000 Nederlandse criminelen ergens in het buitenland rond die opgepakt moeten worden.’’

Op de Vlucht is vanaf donderdag 7 mei om 21.30 uur wekelijks te zien op RTL 4.

Lees ook: Suriname weigert John van den Heuvel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
John van den Heuvel: ‘Ik ben geen vechtmachine’
Sluiten